https://help.superhosting.bg/wordpress-revisions.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Контрол на версиите в WordPress (Revisions)

WordPress
WordPress, версии на WordPress, подобрения в WordPress, контрол на версиите, revision

При редакция на публикация или страница в WordPress се създава и нова версия на съдържанието. В WordPress версия 3.6 е подобрена визуализацията на версиите, както и са улеснени прегледа и възстановяването.

Различните версии на една страница или публикация се запазват в базата данни. При натрупване на голям брой версии, обработката на SQL заявките към базата данни става неоптимална.

Добра практика е поддръжката на малък брой версии на публикациите и страниците. Може да се зададе максимален брой версии, които да се пазят. Това се прави в конфигурационния файл wp-config.php с добавянето на следния ред:

define('WP_POST_REVISIONS', 3);

Цифрата 3 показва броя на версиите, които да се пазят.

След задаването на тази настройка, тя ще важи за всички нови версии. Ако вече има текущи версии, те няма да бъдат изтрити.

Съществуващите версии на публикации и страници, може да изтриете чрез изпълнение на SQL заявка в базата данни. Заявката е следната и може да се изпълни в phpMyAdmin:

DELETE a,b,c FROM wp_posts a
LEFT JOIN wp_term_relationships b ON (a.ID = b.object_id)
LEFT JOIN wp_postmeta c ON (a.ID = c.post_id)
WHERE a.post_type = 'revision'

В примерът по-горе, префиксът на таблиците е wp_ . Ако префиксът на вашите таблици е различен, е необходимо да го промените и в заявката.

info-iconВажно: Преди да правите промени по базата данни, направете бекъп на текущото съдържание. В случай, че възникне нужда, ще можете да възстановите информацията непосредствено преди извършените действия.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg