https://help.superhosting.bg/xml-rpc.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какво е XML-RPC?

WordPress
xml-rpc, xmlrpc, rpc, soap, wp xml-rpc, wordpress xml-rpc, wordpress rpc

XML-RPC е протокол за отдалечено изпълнение на операции. XML-RPC позволява две приложения, работещи на различни операционни системи и в различни среди, да комуникират помежду си през Уеб (по HTTP). Информацията, описваща методите за изпълнение, е кодирана в XML.

XML-RPC протоколът е предшественик на SOAP протокола. Въпреки че SOAP протоколът е по-нов и поддържа повече възможности, XML-RPC остава в употреба и е предпочитан пред SOAP, именно поради опростеността си и лесната употреба.

Множество уеб приложения използват XML-RPC, като WordPress, Drupal и други.

За какво се ползва XML-RPC в WordPress?

В WordPress тази технология се ползва за Pingback функцията, за отдалечено публикуване на статии и други функционалности, изискващи специфична комуникация с външно приложение.

Функцията Pingback предоставя възможността за уведомяване на автора на друг блог, че сте поставили на вашия сайт линк към негова статия (и обратното).

За отдалечено публикуване на статии може да се ползва Weblog програма, инсталирана локално на компютъра. Статиите може да се създават дори когато няма връзка с интернет. След като се активира връзката с интернет, приложението изпраща вече създадените статии към WordPress сайта.

Всяка инсталация на WordPress съдържа файла xmlrpc.php, намиращ се в основната директория на системата.

Функционалностите на XML-RPC се използват чрез този файл. През xmlrpc.php WordPress може да приема и изпраща XML-RPC сигнали и да комуникира с други външни приложения.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg