https://help.superhosting.bg/cpanel-user-manager.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Мениджър на потребители в cPanel

Контролен панел cPanel
cpanel user manager, потребители в cpanel

През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други.

Списък с потребители

При достъп до мениджъра ще видите в списък всички потребители, които са създадени в cPanel. Всеки съществуващ имейл (1) и FTP акаунт (2) се вижда в този списък.

Всички потребители (акаунти) в cPanel

За всеки имейл и FTP потребител може да се активират и двете услуги (Имейл и FTP). Според активираните услуги, в списъка съответните икони ще са в син цвят (3).

info-iconКъм момента услугата Web Disk не се поддържа в cPanel, за споделената хостинг услуга.

Редакция на потребител

През опция Редактиране можете да редактирате данните за потребителя. Можете да попълните име и контактен имейл адрес за този акаунт, както и да промените паролата му. От тук можете да активирате или деактивирате услугите Имейл и FTP, които потребителят може да ползва. За имейл услугата можете да промените Квотата. За FTP услугата можете да промените Квотата и директорията, до която потребителят има достъп.

За вече съществуващ имейл акаунт, можете да активирате и FTP достъп. И обратното, за FTP акаунт можете да активирате и имейл услугата. За достъп до услугите, потребителят трябва да ползва пълното потребителско име, например email@myshsite.com.

Промяна на парола

При избор на тази опция ще се зареди страницата за Редакция на потребител, където можете да промените паролата.

Изтриване

За да премахнете потребител от cPanel, изберете опция Изтриване. Премахването на имейл потребител включва изтриване на съдържанието (писмата) в mail папката. При изтриване на FTP потребител, съдържанието му в хостинг акаунта не се премахва.

Добавяне на потребител

За да добавите нов потребител в cPanel, изберете Добавяне на потребител.

Добавяне на нов потребител в cPanel

Основна информация

Попълнете "Име" за потребителя, което ще е видимо само в списъка в cPanel.

Попълнете "Потребителско име" и изберете "Домейн". Комбинацията от двете ще представлява потребителското име, което потребителят ще ползва за достъп до услугите, например mailftp@myshsite.com.

Контактен имейл адрес - Попълнете имейл адрес, който ще е контактен за този потребител. На този имейл адрес ще се получават системни съобщения, свързани с акаунта, както и имейл съобщенията за промяна на паролата.

Информация за сигурността

The user will set the account password - Изберете тази опция, ако искате потребителят сам да зададе паролата за този акаунт. В допълнителен имейл ще му бъде изпратен линк за промяна на паролата.

Set the user’s password - Ако изберете тази опция, ще трябва вие да зададете паролата за този акаунт. Използвайте опцията, ако например потребителят няма контактен имейл адрес.

Услуги

Изберете услугите, които този потребител ще използваОт тук можете да изберете услугите, които потребителят  ще ползва.

За Имейл услугата можете да зададете определен размер на квотата или да я оставите "Неограничена".

За FTP услугата също можете да определите квотата, както и да зададете директория, до която потребителят ще има достъп.

Завършете с бутон Добавяне.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Промяна на PHP версията за определена директория
  През PHP Manager в cPanel можете да променяте PHP версията за целия акаунт или за отделна директория. По-долу е описан начинът за ползване на различна PHP версия, за конкретна директория (сайт)... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg