1. Начало
  2. Имейл
  3. Как да създам имейл пренасочване (email forwarder)?

Как да създам имейл пренасочване (email forwarder)?

Пренасочвания на имейл

Имейл пренасочване (email forwarder) на мейл кореспонденцията можете да използвате, когато желаете да получавате копие на входящите писма и на допълнителен имейл адрес. Например писмо, получено на email@mysupersite.com, да бъде препратено към друг имейл адрес myemail@goodexample.eu. Писмото ще е налично и в двете пощенски кутии.

За да създадете имейл пренасочване, влезте в контролния панел cPanel, изберете меню Имейл пренасочвания и кликнете на Добавяне на пренасочване.

Добавяне на ново пренасочване на имейл

Адрес

В полето „Адрес на пренасочването“ въведете името на имейл адреса, само първата част преди „@“. Този имейл адрес не е задължително да съществува, тоест да е създаден. Пренасочване може да се създаде и за имейл адреси към избрания домейн, които не съществуват реално.

От падащото меню за „Домейн“ изберете домейна, към който е създаден имейл адреса. Падащото меню е налично, когато в cPanel има добавени повече от един домейн.

Добавяне на ново пренасочване на имейл

Дестинация

В полето „Пренасочване към имейл адрес“ въведете пълния имейл адрес, на който желаете да получавате копие от писмата.

Можете да посочите един или повече имейл адреси, към които ще се извършва пренасочването. За да добавите повече имейл адреси, изредете ги един след друг, отделени със запетая, например email1@mysupersite.com, email2@mysupersite.com, email3@m… и т.н. След създаване на пренасочването, всеки един получаващ имейл адрес ще е като отделно пренасочване в списъка с пренасочвания.

Натиснете бутона Добавяне на пренасочване и входящите писма от имейл адреса на пренасочването, вече ще се доставят и на всички посочени имейл адреси.

Бележка: Ако не желаете пощата да бъде получавана на основния имейл адрес, то можете да го изтриете. В този случай имейлите изпратени до него, ще бъдат доставяни само на имейл адреса, който е въведен за препращането.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още