https://help.superhosting.bg/email-disk-usage-cpanel.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Дисково пространство, заето от имейл акаунтите в cPanel

Имейл (e-mail)
дисково, имейл пространство, заето, дисково пространство

През това меню в cPanel можете много бързо да проверите и освободите дисково пространство в хостинг акаунта, като премахнете стара и ненужна имейл кореспонденция от пощенските кутии.

Избор на имейл акаунтЗа да проверите какво е заетото дисково пространство за даден имейл акаунт, първо го изберете от падащото меню (1).

Когато папките в пощенската кутия са много, използвайте опцията за търсене (2), като въведете част или цялото име на папката.

В списъка със съдържанието на имейл акаунта, ще се вижда името на папката, броя съобщения в нея, заетото дисково пространство и действията, които можете да извършите върху това съдържание - изтриване.

Списък на папките в един имейл акаунт

Разчистване на съдържанието в имейл акаунтите

От опцията Управляване можете да изтривате съдържанието в дадена папка на пощенската кутия, като изберете един от няколко налични параметъра, на който трябва да отговарят писмата:

1 година или повече

Тази опция ще изтрие всички писма в папката, които са на възраст 1 година или повече. Тоест датата на писмото е от преди една година или повече.

30 MB или повече

Всички писма, които са с размер 30 MB или по-големи ще бъдат изтрити.

По-рано прегледани

Всички писма, които са прочетени, ще бъдат изтрити.

Всички съобщения

Абсолютно всички съобщения в папката ще бъдат изтрити.

Други

Чрез тази опция можете да зададете по-точни и специфични критерии, на които трябва да отговарят писмата, за да бъдат изтрити. Например можете да потърсите по определена дума в съдържанието на писмото (body) или от точно определен изпращач (from).

За търсенето се използват специални системни ключови думи. Например ако искате да изтриете всички писма, които са нови (непрочетени) и по-големи от 50 килобайта, може да използвате няколко ключови думи в комбинация:

NEW LARGER 50k

Ключовата дума NEW означава ново имейл съобщение, което все още не е прочетено. Думата LARGER означава, че размерът на писмото трябва да е по-голям, от този посочен като параметър след думата.

За да потърсите всички писма, съдържащи определена дума в текста си, например “дума”, може да използвате:

BODY дума

info-iconВажно: Изтриването на писма през това меню в cPanel, ще ги изтрие напълно, тоест писмата не се преместват в папка Trash/Кошче. Възстановяване на изтрити от тук писма може да се извърши единствено с възстановяване на бекъп.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg