1. Начало
  2. Домейни
  3. Управление на домейн
  4. Трансфер на домейн
  5. Tрансфер на други домейни освен .com, .net и други

Tрансфер на други домейни освен .com, .net и други

Процедурата за трансфер на домейни от областите .com, .net, .org, .biz и .info е стандартизирана и утвърдена и тя се поддържа от всички регистратори. В света  съществуват повече от 270 различни домейна от първо ниво (TLD – Top Level Domain), като в това число влизат и всички регионални TLD. Някои от регионалните домейни могат да се трансферират свободно, като при тях са валидни същите условия, които са валидни и при домейните от областите .com, .net, .org, .biz и .info. Има и такива домейни, при които процедурата по трансфер е различна, в повечето случаи  по-сложна, и за трансфера има допълнителни условия. Въпреки допълнителните условия,  все пак те могат да се трансферират. Типичен пример за това са домейните от областите .co.uk и .org.uk.

Има обаче и такива домейни, които изобщо не могат да се трансферират от един регистратор при друг. Това означава, че тяхната поддръжка се поема от фирмата или организацията, от която са регистрирани, и регистранта може да заплаща такса за поддръжка единствено на тази фирма или организация.

Всички потребители, които притежават домейн, който не е от областите .com, .net, .org, .biz, .info, .bg,  и желаят да го трансферират в СуперХостинг.БГ, могат да изпратят запитване за трансфер на домейна до търговския ни отдел.

В отговор ще изпратим информация, дали трансферът за съответния домейн е възможен и при какви условия.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още