https://help.superhosting.bg/domains-transfer-other-tld.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Tрансферирате ли и други домейни освен от областите .com, .net, .org, .biz и .info?

Трансфер на домейн
трансфер на домейн, domain transfer, прехвърляне на домейн, преместване на домейн

Процедурата за трансфер на домейни от областите .com, .net, .org, .biz и .info е стандартизирана и утвърдена и тя се поддържа от всички регистратори. В света  съществуват повече от 270 различни домейна от първо ниво (TLD - Top Level Domain), като в това число влизат и всички регионални TLD. Някои от регионалните домейни могат да се трансферират свободно, като при тях са валидни същите условия, които са валидни и при домейните от областите .com, .net, .org, .biz и .info. Има и такива домейни, при които процедурата по трансфер е различна, в повечето случаи  по-сложна, и за трансфера има допълнителни условия. Въпреки допълнителните условия,  все пак те могат да се трансферират. Типичен пример за това са домейните от областите .co.uk и .org.uk.

Има обаче и такива домейни, които изобщо не могат да се трансферират от един регистратор при друг. Това означава, че тяхната поддръжка се поема от фирмата или организацията, от която са регистрирани, и регистранта може да заплаща такса за поддръжка единствено на тази фирма или организация.

Всички потребители, които притежават домейн, който не е от областите .com, .net, .org, .biz, .info, .bg,  и желаят да го трансферират в СуперХостинг.БГ, могат да изпратят запитване за трансфер на домейна до търговския ни отдел.

В отговор ще изпратим информация, дали трансферът за съответния домейн е възможен и при какви условия.

500px270px
SuperHosting.BG
  Трансфер на домейн
 • Регистрация/трансфер на домейн от областта .BG от лице извън България
  Условията за регистрация на домейн от областта .BG са наложени от Регистър.БГ и изискват лицето, което регистрира домейн да се идентифицира. Когато лицето, физическо или юридическо, се намират извън България,... »
 • Какво е EPP ключ (Auth код за трансфер) и как да го получа?
  ЕPP ключ или Auth код представлява допълнителен код, подобен на парола. Състои се най-често от комбинация на малки и големи букви, цифри и специални символи. Наличен е за домейни .com,... »
 • Трансфер на домейн от областта (.EU)
  Процедурата по трансфер на домейни от областта .EU е малко по-различна от тази при .com, .net, .org и т.н. домейните. При домейните EU липсва опцията "забрана за трансфер", като  трансферът... »
 • Трансфер на домейн (com, net, org, biz, info)
  Какво означава трансфер на домейн? Трансфер на домейн означава прехвърлянето на даден домейн от един регистратор при друг. При самия трансфер на домейна, по подразбиране не се извършва  промяна в неговите настройки,... »
 • Как да стартирам трансфер на домейн?
  Преди да стартирате трансфер на домейн е необходимо да разполагате с Authorization (EPP) key за домейна. Също така трябва да деактивирате забраната за трансфер, ако за домейна има наложена забрана... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg