https://help.superhosting.bg/e-mail-filters.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Настройка на имейл филтри в cPanel

Имейл (e-mail)
филтри, имейл филтри, филтриране на имейл, mail filters

Контролният панел cPanel предлага възможност за настройка на имейл филтри. Има възможност да се създадат филтри, които да важат за всички имейл акаунти в този хостинг акаунт или филтри за определен имейл акаунт.

Филтър за всички имейл акаунти може да се създаде от меню "Филтри на ниво хостинг акаунт". След това кликватена "Създаване на нов филтър".

Филтър за отделен имейл акаунт може да се създаде от меню "Филтри на ниво имейл акаунт".  От списъка с имейл акаунтите кликвате на Управление на филтри, вдясно от избрания имейл акаунт.

Създаване на нов филтър

За да създадете нов филтър, изберете "Създаване на нов филтър".

Създаване на нов имейл филтърИме на филтъра: Попълнете име на филтъра. Добра практика е да се задава име, което дава насока относно действията на филтъра. Името на филтъра трябва да бъде уникално. Ако зададете име на филтър, който вече съществува, старият филтър ще бъде презаписан.

Правила: След това е необходимо да попълните правилата, по които ще се извършва проверка на съобщенията. Попълнете условията, на които да отговаря един имейл. Например, както е посочено на изображението: ако в полето От: (From:) се съдържа думата spamdomain.com, или в Темата (Subject:) на съобщението присъства думата spamword, тогава премини към изпълнение на посочените по-долу действия.

Действия: Изберете какво да се случи с писмото, след като едно или всички правила са дали положителен резултат. Например: Доставяне на писмото в определена папка, Пренасочване към имейл адрес, Отхвърляне с грешка и други.

Когато добавяте повече от едно правило, може да изберете:
или - достатъчно е само едно от двете правила да има положителен резултат, за да се приложи действието;
и - и двете правила трябва да дадът положителен резултат, за да се приложи действието;

Един филтър може да съдържа множество правила, с няколко действия. Според подредбата на правилата и действията, в същата последователност ще се прилагат проверките върху полученото имейл съобщение.

Натиснете бутона "Добавяне". Филтърът е създаден успешно.

info-iconБележка: Филтърът ще обработва новите имейли, които се получават. Вече получените имейли няма да бъдат обработени.

Тестване на имейл филтриМожете да тествате как филтърът би обработил имейл. Това можете да направите, като натиснете бутон "Обратно".

Най-долу на страницата ще видите раздел "Тестване на филтър".

Въведете текст или дума, в подходящия мейл хедър, за да видите как ще бъде обработен тестов имейл, с текущите филтри.

Например, за примерния филтър посочен по-горе, в хедъра Subject: (Тема) дописваме думата spamword и след това тестваме с Тестване на филтър.

В резултатите може да се види кои правила са дали положителен резултат:
The Filter has matched the following condition(s):
$header_from: contains spamdomain.com or $header_subject: contains spamword
$header_subject: contains spamword

info-iconВажно: Подхождайте внимателно към създаването на филтри, защото неправилно конфигуриран филтър може да доведе до загуба на имейл кореспонденция.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg