1. Начало
  2. WordPress
  3. Активиране на https за сайта – WordPress Manager by SuperHosting

Активиране на https за сайта – WordPress Manager by SuperHosting

За да активирате SSL (сигурна връзка) за WordPress сайта, ще ви е необходим SSL сертификат. Имате възможност да използвате вече закупен и издаден SSL сертификат или безплатния AutoSSL сертификат.

За да използвате AutoSSL сертификат за сайта, не е нужно да извършвате допълнителни действия. AutoSSL сертификатите се инсталират автоматично за всички домейни, които са добавени в cPanel и са насочени към този хостинг сървър. Можете да проверите дали за домейна вече има инсталиран AutoSSL сертификат през cPanel » SSL/TLS Status (SSL/TLS Статус).

Ако разполагате със SSL сертификат, различен от AutoSSL, продължете с инсталацията му през контролния панел cPanel » SSL/TLS » Управление на SSL за сайт. След като сертификатът е инсталиран, заредете инструмента в cPanel » WordPress Manager » SSL (https://).

Конфигуриране на инсталацията по SSL (https)

Когато за домейна на сайта има инсталиран сертификат, но сайтът не е настроен да се зарежда по HTTPS, в инструмента WordPress Manager » SSL (https://) ще видите бутон „Конфигуриране на инсталацията по SSl (https)„.

Конфигуриране на инсталацията по SSL (https)

При кликване на този бутон ще се извърши настройка на сайта, за използване на SSL и адресът му да е с https://.

Бележка: Ако бутонът „Конфигуриране на инсталацията по SSL (https)“ липсва и статусът на сертификата е Неактивен, проверете Детайлите за сертификата в меню cPanel » SSL/TLS » Управление на SSL за сайт. В случай че за домейна показва инсталиран Self-signed сертификат – деинсталирайте го и след това стартирайте издаването на AutoSSL сертификат през меню cPanel » SSL/TLS Status » Стартиране на AutoSSL.

В случай че AutoSSL не е успял да инсталира SSL сертификат за домейна, в червено каре ще видите уведомително съобщение.

Отстранете проблемите, които AutoSSL е срещнал при опита си да инсталира сертификат за домейна, за да може при следващ опит издаването да се извърши безпроблемно.

При успешна конфигурация на сигурната връзка за сайта, ще получите потвърдително съобщение.

Текущата инсталация е конфигурирана, така че сайтът да работи по SSL (https)

От тук, с опцията Преглед, можете да видите информация за инсталирания сертификат, като издател, дата на валидност и домейн.

В случай че желаете, този SSL сертификат може да бъде деактивиран, от опцията Деактивиране.

Бележка: С опцията Деактивиране ще имате възможност да изтриете SSL сертификата. Възможно е обаче, той да се използва и за други приложения, които се зареждат през домейна на тази WordPress инсталация. Например mysupersite.com/joomla, mysupersite.com/dir/cms или друго. Изтриването на SSL сертификата може да афектира работата на тези приложения. Ако желаете само избраната инсталация да премине от HTTPS на HTTP, не поставяйте отметка пред „Изтрий сертификата„.

Ако сайтът зарежда вътрешни или външни ресурси през некриптирана връзка (HTTP), въпреки инсталацията на AutoSSL, някои уеб браузъри ще показват предупредителни съобщения и може да блокират зареждането на тези ресурси. За да не се показват тези съобщения, всички ресурси трябва да се зареждат през криптирана връзка (HTTPS). Как да проверите дали сайтът съдържа такива ресурси, открийте в нашата помощна страница.

За да проверите дали на сайта се зареждат несигурни ресуси, използвайте опцията „Проверка за HTTP ресурси (на HTTPS сайт)„. С тази проверка можете да коригирате HTTP ресурсите в сайта, да се зареждат през HTTPS.

Статията се отнася за: хостинг услуги с контролен панел cPanel и WordPress Manager by SuperHosting
Обновена: 20.12.2016

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още