1. Начало
  2. Сървъри
  3. Контролен панел (VPS)
  4. ISPConfig – Хостинг контролен панел

ISPConfig – Хостинг контролен панел

ISPConfig е популярен уеб базиран хостинг контролен панел с отворен код, предназначен за управление на Linux базирани сървъри. Той е надежден, сигурен и супер бърз. Преведен е на повече от 20 езика сред които български, английски, немски, испански, италиански, френски, португалски, руски, чешки, хърватски и др.

ISPConfig дава възможност за лесно управление на уеб сайтове, пощи (POP3, IMAP, POP3S, IMAPS, Spam/virus филтри), FTP потребители, MySQL бази, DNS, Cron jobs, Firewall и др.

При поръчката на VPS можете да изберете конфигурация "CentOS 7 x64(ISPConfig)", при което на сървъра ще бъдат инсталирани:

  • операционна система CentOS 7
  • контролен панел ISPConfig
  • PHP (версии 4.4, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1, 7.2. 7.3)
  • уеб сървър Apache
  • MariaDB (MySQL) сървър
  • мейл сървър Postfix
  • нейм сървър BIND

След като сървърът е готов, всички данни за достъп и управление се изпращат на имейл адреса, с който е направена поръчката.

ISPConfig има няколко нива на достъп и управление, като се предоставят отделни панели за администратора на сървъра и клиентите му.

Административен панел

Административен панел на ISPConfig панела.

През административния панел се създават клиентски акаунти на сървъра. През този панел се извършва системната администрация на сървъра, инсталация на системни приложения и настройката им, мониторинг и други.

Клиентски панел

Клиентски панел на ISPConfig панела.

През клиентския панел клиентите/крайните потребители може да управляват сайтовете си, да създават имейл акаунти и да извършват потребителски настройки.

Обновена: 30.09.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още