https://help.superhosting.bg/memcached-is-inactive-in-my-site.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Не мога да избера Memcached за метод на кеширане в сайта, опцията е сива (неактивна)

WordPress
memcached, memcache, memcached cpanel, memcache cache method, memcached cache method

Опцията за Memcached метод на кеширане не е активнаВ случай, че след активиране на Memcached през cPanel опцията за кеширане с Memcached в сайта не е активна, проверете и активирайте PHP модула memcache през PHP Manager by SuperHosting.

Първо се уверете че Memcached е активиран в контролния панел cPanel -> Memcached Manager by SuperHosting.

Следващото, което е необходимо да проверите, е дали и PHP модулът memcache е активиран в cPanel -> PHP Manager by SuperHosting.

За да активирате PHP модула memcache достъпете PHP Manager by SuperHosting -> Управление на PHP модули. Поставете отметка пред модула memcache (или memcache308 - версия 3.0.8) и запишете промените.

В случай че ползвате WordPress, достъпете отново администрацията, презаредете меню Performance и проверете опцията за Memcached - трябва да е активна вече.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg