https://help.superhosting.bg/activate-memcached-cpanel.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на Memcached в контролния панел cPanel

Контролен панел cPanel
memcache, memcached, поддръжка на memcache, activate memcache

Мemcached Мanager by SuperHosting

Memcached се поддържа при СуперХостинг.БГ на хостинг планове СуперПро и СуперХостинг. За да ползвате Memcached, първо е необходимо да го активирате в контролния панел cPanel.

info-iconАко използвате PHP версия 7.0 или следваща, вместо Memcached, можете да активирате Redis, в cPanel -> Redis Manager.

След като влезете в cPanel, изберете меню Memcached Manager by SuperHosting.

Активиране на Memcached през cPanel

Изберете колко памет, от общата за хостинг акаунта, да бъде резервирана за ползване от Memcached. Натиснете бутон "Запиши и Активирай".

Всички направени промени влизат в сила до 5 минути от тяхното записване. След активиране ще видите информация за хост и порт на Memcached сървъра.

info-iconВажно: Портът за Memcached сървъра е различен за всеки хостинг акаунт. След активиране ще бъде изписан портът, който е необходимо да ползвате.

Memcached е активиранВ настройките на уеб приложението за име на хост трябва да се зададе 127.0.0.1.

info-iconБележка: След активиране през cPanel, Memcached е необходимо да бъде активиран и в уеб приложението (сайта).

Имайте предвид, че ако Memcached бъде деактивиран и след това активиран отново, портът ще се промени. Това означава, че в настройките на приложението също ще е необходимо да се актуализира.

info-iconВ случай че, след активиране на Memcached, опцията за кеширане с Memcached в сайта не е активна, проверете и активирайте PHP модула memcache през cPanel -> PHP Manager.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg