https://help.superhosting.bg/php-manager-by-superhosting.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

PHP Manager by SuperHosting (superhosting tools)

PHP
php, версия на php, алтернативна версия на php, php 5.2, php 5.3, php 5.4, php 5.5, php 5.6, php 7, php 7.1, php71, php7.2, php72

PHP Manager by SuperHostingПрез контролния панел cPanel за всички хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, е възможно да променяте настройките на PHP. Можете да промените PHP версията, да активирате или деактивирате PHP модули и да променяте PHP директиви. Това можете да направите от "PHP Manager by SuperHosting".

За да извършите промени по PHP настройките, влезте в контролния панел cPanel и изберете меню (SuperHosting Tools) "PHP Manager by SuperHosting".

Избор на PHP версия за хостинг акаунта link-to-this-section

Избор на PHP версия

Първият раздел от настройките е за избор на PHP версия за хостинг акаунта.

Можете да видите версията, която е активирана по подразбиране (1) за хостинг акаунта, както и всички налични алтернативни PHP версии (2), които са инсталирани на сървъра.

Срещу всяка от версиите (2) има радио бутон, чрез който можете да я изберете. След избор на бутона "Промени", посочената версия ще бъде активирана (!) за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в него.

За промяна на PHP версията, за определена директория/сайт в хостинг акаунта, вижте раздел "Избор на PHP версия за конкретна директория".

Промяната на PHP версията се извършва за целия хостинг акаунт, но ако за поддиректория на public_html предварително сте активирали допълнително различна версия на PHP или собствен .ini файл, те няма да бъдат засегнати от промяната. Съответната директория ще продължи да използва предишната активирана версия и настройки, а за останалите директории от акаунта ще бъдат валидни новите настройки.

info-iconБележка: При промяна на PHP версията е възможно да възникнат несъвместимости в инсталираните приложения в хостинг акаунта, ако те не са разработени за избраната версия на PHP. Поради тази причина, след промяната, е най-добре да прегледате сайтовете дали функционират коректно.

Промяна на PHP директиви

Промяна на PHP директивиВ раздел "Промяна на PHP директиви" са извадени най-често ползваните и настройвани PHP директиви, които можете да промените.

В списъка, срещу всяка директива, има падащо меню, чрез което можете да изберете желаната стойност. След избор на бутона "Запази" стойността ще бъде променена за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в него.

В случай че искате да промените директива, която не е посочена в списъка, редакция може да се извърши директно в конфигурационния файл на PHP - php.ini. Този файл е достъпен за редакция през опцията Разширени настройки (последния раздел в PHP мениджъра).

Управление на PHP модули

Управление на PHP модулиВ раздел "Управление на PHP модули" ще видите списък с всички модули/разширения на PHP, които са инсталирани за дадената PHP версия и могат да се активират/деактивират.

За да активирате или деактивирате модул, поставете или махнете отметката вляво от името на съответния модул.

След избор на бутона "Запази" новата настройка ще бъде активна за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в него.

PHP модул/разширение може да се активира и чрез php.ini файл.

info-iconВ случай че ви е необходим PHP модул, който не присъства в списъка, моля изпратете запитване до отдела по Техническа поддръжка.

Разширени настройки

Разширени настройки - редакция на php.ini файлаВ раздел Разширени настройки можете да извършите редакция на съдържанието във файла php.ini.

При избиране на бутона Разширени настройки ще се зареди съдържанието на файла php.ini.

След като приключите с редакцията запишете промените с бутон "Запази".

Този php.ini файл е за версията на PHP, която е активирана за хостинг акаунта.

Избор на PHP версия за конкретна директория

Активирането на различна PHP версия, за дадена директория (сайт), се осъществява в две стъпки.

От опциите изберете PHP версия и посочете желаната директория. Завършете настройките с бутон Добави.

След това, в посочената директория, редактирайте или създайте .htaccess файл. В него е необходимо да поставите редове:

<IfModule mod_fcgid.c>
AddHandler fcgid-script .php
FcgidWrapper /home/cpuser/dir/php.fcgi .php
</IfModule>
/home/cpuser/dir/ - заменете с пътя до директорията;

След като запишете промените в .htaccess файла, избраната PHP версия ще бъде активна за посочената директория. Можете да извършите проверка на PHP версията, която е активна за директорията, като поставите PHP файл с phpinfo().

info-iconВажно: Ако вече има съществуващ файл .htaccess и в него има добавен ред за задаване на PHP версия, например AddHandler x-httpd-phpXX .php, трябва да премахнете този ред.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg