1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Преместване на сайт
  4. Как да прехвърля домейна и сайта си при СуперХостинг.БГ

Как да прехвърля домейна и сайта си при СуперХостинг.БГ

За да стартира процедурата по прехвърлянето на вашия уеб сайт и/или домейн при СуперХостинг.БГ, е необходимо да заявите желаните от вас услуги чрез реализиране на on-line поръчка през уеб сайта на СуперХостинг.БГ.

Прехвърляне на хостинг акаунт

До 15 минути, след като получим потвърждение за извършено плащане по поръчката, вашият хостинг акаунт при нас ще бъде създаден. На имейла, въведен в поръчката, ще бъдат изпратени всички данни за достъп и управление на акаунта.

Ето и какви са стъпките, които е необходимо да предприемете, за да прехвърлите съдържанието на вашия хостинг акаунт:

  1. Копирайте цялото съдържание на акаунта от сървърите на настоящия ви хостинг провайдър. Ако към сайта ви има бази данни, е необходимо да ги експортирате.
  2. Качете съдържанието на сайта във вашия хостинг акаунт на сървърите на СуперХостинг.БГ. Импортирайте базите данни, ако има такива.
  3. Ако имате създадени имейл акаунти с името на домейна, е необходимо да ги създадете през контролния панел (cPanel) за управление на акаунта. По този начин няма да има загуба на писма докато трае прехвърлянето.
  4. След като се уверите, че сайтът функционира безпроблемно на нашите сървъри, трябва да промените Name сървърите (DNS) на домейна с тези на СуперХостинг.БГ. Актуалните Name сървъри ще намерите в имейла с данните за управление на хостинг акаунта. От 2 до 48 часа, след промяната на DNS информацията за домейна, сайтът ще започне да се зарежда от нашите сървъри.

Важно: Ако домейнът е в процес на трансфер неговите настройки не могат да се променят докато трае трансфера. През този период не може да се извърши и промяна на Name сървърите (DNS) на домейна. Промяната на DNS-те може да се извърши или преди да бъде пусната заявката за трансфер или след като домейнът се трансферира при СуперХостинг.БГ.

В случай че към настоящия хостинг провайдър ползвате контролен панел cPanel, единственото което е необходимо да направите за прехвърлянето на хостинг акаунта, е да генерирате пълен бекъп. След това можете да ни предоставите генерирания бекъп и ние ще възстановим хостинг акаунта ви в cPanel при нас.

Ако смятате, че няма да се справите с всички изисквания, не се колебайте да се свържете с нас. Екипът на СуперХостинг.БГ оказва пълно съдействие на всички нови и съществуващи клиенти при прехвърлянето на домейн, сайт и информация към нови супер хостинг услуги.

Прехвърляне на домейн

Пълна информация за условията за трансфер на домейна ще получите по имейл, след като хостинг акаунтът ви бъде активиран.

🔗 Подробно описание на процедурата по трансфер на домейн | Help

Обновена: 10.12.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още