1. Начало
  2. Хостинг
  3. За компанията и предлаганите услуги (често задавани въпроси)
  1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Често задавани въпроси
  4. За компанията и предлаганите услуги (често задавани въпроси)

За компанията и предлаганите услуги (често задавани въпроси)

Надеждни ли са Вашите услуги?

Услугите, които СуперХостинг.БГ предлага, са на високо ниво и са с осигурена бърза и компетентна техническа помощ и поддръжка. Ако имате някакви съмнения относно качеството на нашите услуги, можете да направите поръчка за период от един месец и ако не сте удовлетворени, в 30 дневен срок след създаването на вашия акаунт можете да се откажете от предоставените Ви услуги и платената сума ще ви бъде върната обратно.

От кога съществува компанията?

СуперХостинг.БГ е най-бързо развиващата се и най-голямата хостинг компания в България. Компанията ни е лидер сред хостинг провайдърите, като предлага услуги с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа.

Фирмата е основана в началото на 2005г., а от 01.10.2005 г. започва успешно предлагане на хостинг услуги за българския пазар.

СуперХостинг.БГ разполага с офис в град София, като за клиентите си предлагаме множество различни и удобни начини на заплащане.

Параметрите на предлаганите услуги са проектирани, така че да могат да удовлетворят потребностите на максимален брой клиенти в различните пазарни сегменти.

Още информация за СуперХостинг.БГ

Предлагате ли ASP.NET хостинг?

Към момента възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг в СуперХостинг.БГ е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получaвате пълната функционалност на Windows платформа и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Още информация за параметрите на услугата >>>

Може ли на Вашите сървъри да се хостват торент тракери и on-line игри?

СуперХостинг.БГ НЕ ПРЕДОСТАВЯ хостинг за приложения от тип торент тракери и on-line игри.

Повече информация относно приложенията, които могат да се разполагат на сървърите на компанията, можете да видите на адрес:

https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-terms-and-agreements.php

Свързаност на сървърите на СуперХостинг.БГ?

Сървърите на СуперХостинг.БГ се намират в дейта центъра на „Equinix“, специализиран център за колокация от най-висок клас, с пълно дублиране (N+1) и физическа отделеност на всички системи за електрозахранване, климатизация, свързаност и охрана на техническото оборудване.

Интернет свързаността се осигурява от два независими доставчика с динамично рутиране на трафика при необходимост. Доставчиците са Еволинк и Нетера – водещи български телекомуникационни компании, които предоставят и поддържат широка гама от телекомуникационни услуги.

Гарантираните скорости на Интернет достъп са 9 Gbit/sec за България и 3 Gbit/sec за чужбина.

Още информация за хостинг сървърите >>>

Поддържате ли ImageMagick?

ImageMagick е софтуерен инструмент за създаване и обработка на растерни (bitmap) изображения. Чрез ImageMagick могат да се четат, конвертират и записват изображения в различни формати като DPX, EXR, GIF, JPEG, JPEG-2000, PDF, PhotoCD, PNG, Postscript, SVG, TIFF и други.

ImageMagick може да се ползва от различни програмни езици, със съответните им разширения, например Imagick (PHP), PerlMagick (Perl), PythonMagick (Python) и други.

ImageMagick е инсталиран и активиран на всички сървъри за Linux хостинг при СуперХостинг.БГ, пътят за стартирането му е /usr/bin/convert.

ImageMagick може да се ползва и от Ruby (RMagick), но за целта ще ви е необходим виртуален сървър, тъй като Ruby не се поддържа на сървърите за споделен хостинг.

Вижте още: PHP модул – Imagick

Поддържате ли ffmpeg?

ffmpeg е инсталиран и се поддържа при всички хостинг планове предлагани от СуперХостинг.БГ.

Пътят до ffmpeg е:

/usr/bin/ffmpeg

СуперХостинг.БГ препоръчва да не се ползва за конвертиране на големи обеми информация, тъй като това е ресурсоемка операция и може да доведе до повишаване на параметъра „Процесорно време“ от хостинг акаунта.

Поддържате ли mod_rewrite?

Mod_rewrite е инсталиран и конфигуриран на всички сървъри на СуперХостинг.БГ.

За да се използва mod_rewrite, е необходимо в началото на .htaccess файла да се постави следният ред:

RewriteEngine On

След това се записват правилата, по които да става пренаписването на линковете. Повече информация за това какво представлява mod_rewrite и по какъв начин може да бъде използван, може да бъде намерена на следния адрес: Apache v.2.2 (mod_rewrite), Apache v.2.4 (mod_rewrite).

Поддържате ли Memcached?

Memcached e свободен софтуер с отворен код (open source) и подобно на Redis представлява система за кеширане на обекти в паметта. Първоначално е бил разработен от Danga Interactive за LiveJournal, но в днешно време се използва от много други сайтове. Memcached ускорява динамични уеб сайтове, чрез кеширане на данни и обекти в паметта, като намалява броя обръщения, които трябва да се направят към външен източник на данни (като например база данни или API).

Memcached се поддържа при планове СуперПро и СуперХостинг, както и на всички Managed VPS сървъри. Активира се в контролния панел cPanel – от меню „Memcached Manager by SuperHosting„.

Memcached може да бъде инсталиран и на услугите виртуален сървър и нает сървър, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

Поддържате ли Redis?

Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане на данните и обектите им в паметта. По този начин се намаляват заявките, направени от приложението на сайта, към външни за него източници на информация, като базата данни или API.

За управление и съхранение на данните, Redis както и Memcached използва NoSQL модела ключ-стойност. Данните се записват в NoSQL бази данни, съществуващи в паметта на системата. Поддържа и запазване на състоянието на данните (persistence), като ги копира/записва на диска.

Redis, за разлика от Memcached, поддържа повече от един тип структури от данни. Освен обикновени символни низове, Redis може да работи с list, set, hash, HyperLogLog и други.

Redis се поддържа при планове СуперПро и СуперХостинг, както и на всички Managed VPS сървъри. Активира се с един клик в контролния панел cPanel » Redis Manager by SuperHosting.

Redis може да бъде инсталиран и на услугите виртуален сървър и нает сървър, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още