https://help.superhosting.bg/pear.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

PEAR пакети

PHP
pear пакет, pear packages, pear php, php pear

PEAR (PHP Extension and Application Repository) е хранилище за съхраняване и разпространение на PHP преизползваеми компоненти.

PEAR пакетите представляват колекции от файлове, с PHP код, подходящи за вграждане в PHP приложения. PEAR пакетите може да се съдържат в архив - .phar, .tar или .zip.

При разработване на приложение на PHP може да се вмъкват различни функционалности чрез PEAR пакети. Ползването на тези пакети значително улеснява разработването на приложения на PHP. Например при добавяне на желана функционалност има два подхода - целият код за нея да бъде написан от начало или за основата на функционалността да се ползва готов PEAR пакет.

info-iconPEAR пакетите се поддържат при всички Linux хостинг планове предлагани от СуперХостинг.БГ. Поддържат се и при VPS, Managed VPS и Cloud услуги.

info-iconИнсталиране на PEAR пакет в хостинг акаунта може да се извърши автоматично през контролния панел cPanel -> PHP PEAR Пакети или ръчно.

500px270px
SuperHosting.BG
  PHP
 • Какво е PHP модул (PHP разширение)?
  PHP модулите представляват разширения за PHP, най-често написани на програмния език C. PHP модулите могат да се компилират с PHP, така че да се зареждат статично (като са част от... »
 • Ползване на различен php.ini файл за PHP (cli) през SSH
  При ползване на PHP през команден режим по подразбиране с командата php се стартира PHP CLI бинарния файл, който отговаря на PHP версията инсталирана по подразбиране. За списък с всички опции... »
 • PHP CLI (Command Line Interface)
  PHP има различни интерфейси (SAPI) за взаимодействие със средата, в която работи, и за връзка с външни (за PHP) технологии. Два от интерфейсите са PHP CLI и PHP CGI (FastCGI). От версия... »
 • Какво е CGI, FastCGI?
  CGI (Common Gateway Interface) е уеб технология и протокол, по правилата на който се извършва комуникацията между уеб сървър (HTTP сървър) и други външни приложения (например PHP). CGI разширява възможностите... »
 • Активиране на PHP модул/разширение в хостинг акаунта
  Активиране на PHP модул през PHP Manager by SuperHosting За улеснено активиране и деактивиране на PHP модули в хостинг акаунта може да използвате PHP Manager by SuperHosting, в контролния панел cPanel. При... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg