Промяна на SSL сертификат

След като даден SSL сертификат е издаден, има възможност той да се преиздаде, в случай че е нужна промяна на информация от заявката за издаване (CSR), например нов частен ключ, името на фирмата, адресът ѝ и други.

При преиздаването НЕ може да се променя домейнът, за който вече е издаден сертификатът.

За да пуснете заявка за преиздаване на издаден вече SSL сертификат, закупен през СуперХостинг.БГ, достъпете вашия клиентски профил.

От менюто вляво кликнете на SSL сертификати и след това на Детайли, вдясно от сертификата.

В раздел Промяна на сертификат кликнете Промяна.

Промяна на сертификат

Заявка за издаване на сертификат

За преиздаването на SSL сертификата ще е необходима нова заявка за издаване на сертификатCSR (Certificate Signing Request).

При избор на опция Генериране на CSR с ключ, ще се генерира нова заявка за издаване на сертификат. Ще можете да извършите промяна по данните за издаване на сертификата – имейл адрес, на който ще получите издадения сертификат, организация, отдел и данните за адрес. При генерирането на новия CSR ще се генерира нов частен ключ (Private Key).

Важно: Ако сертификатът ще се използва за сървър или услуга, която не поддържа 4096 битово кодиране, изберете за ключа 2048 бита.

Ако вече сте генерирали нов валиден CSR (с подходящо кодиране на ключа), използвайте опцията Ще ползвам вече генериран CSR и въведете кода на заявката в полето.

Данни за сертификата

Името на домейна, за който вече е издаден сертификатът, не може да се променя. За да бъде променен домейнът, ще е необходимо да се издаде нов SSL сертификат.

Данни на заявката за издаване на сертификата

При генериране на CSR можете да промените вече използваните данни за издаването на сертификата. В случай че не се налага промяна на данните, не е нужно да променяте съдържанието на полетата.

На следващата стъпка изберете имейл адрес, на който издателят на сертификата ще изпрати верификационен имейл. Този имейл съдържа линк, чрез който ще можете да потвърдите желанието си за издаване на сертификат.

Ако до момента имейл адресът за одобрение не е създаден, първо ще трябва да го създадете, преди да завършите с Преиздаване.

Ако сертификатът е от тип валидация по домейн, потвърждението на полученото верификационно писмо е последната стъпка, която трябва да бъде предприета за завършване на процеса по преиздаване на сертификата. След като сертификатът бъде издаден, ще получите потвърдителен имейл.

След като сертификатът е преиздаден ще е нужно да го преинсталирате. Данните (кода) на сертификата ще намерите в получен имейл или в клиентския ви профил.

Вижте още: Инсталиране на SSL сертификат в cPanel | Help

Обновена: 01.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още