1. Начало
  2. WordPress
  3. Администриране и грижа за WordPress сайта
  4. Настройки на сигурност в WordPress (за версии преди 3.5)

Настройки на сигурност в WordPress (за версии преди 3.5)

Внимание: Описаната по-долу страница с настройки е налична само в по-старите версии на WordPress, версиите преди 3.5.

Бележка: Настройката за Видимост на сайта е преименувана на Видимост на сайта за търсещи машини и е преместена в меню Настройки -> Четене.

Посредством настройките за поверителност можете да контролирате видимостта на вашия блог. Можете да определите дали сайтът да бъде видим само за посетители или и за търсещите машини и автоматизирани ботове, които обхождат съдържанието му.

Настройки на сигурност и поверителност

Бих искал сайта ми да е видим за всички, включително търсачки (като Google, Bing, Technorati) и архиватори – Маркирането на тази опция не поставя никакви ограничения във видимостта на сайта.

Бих желал блогът да е достъпен само за обикновените посетители – При изборът на тази опция, сайтът ще бъде достъпен за всеки обикновен потребител, но няма възможност да бъде индексиран от автоматизираните ботове на търсачки като Google, Bing, Technorati.

В този случай системата ще генерира следния код „<meta name=’robots’ content=’noindex,nofollow’ />“ в частта <head></head> (ако wp_head се използва), което ще доведе до игнориране на сайта от търсачки. В административния панел на сайта ще се появява напомнящо съобщение „Търсачките се блокират„.

След задаване на необходимите настройки, натиснете бутона „Запис на промените“ в края на страницата, за да влязат в сила извършените промени.

Повишете сигурността на вашите WordPress сайтове през специалния инструмент WordPress Manager by SuperHosting.

Обновена: 06.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още