https://help.superhosting.bg/security-settings-in-wp.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Настройки на сигурност в WordPress (за версии преди 3.5)

WordPress
поверителност, настройки на поверителност в WordPress

info-iconВнимание: Описаната по-долу страница с настройки е налична само в по-старите версии на WordPress, версиите преди 3.5.

info-iconБележка: Настройката за Видимост на сайта е преименувана на Видимост на сайта за търсещи машини и е преместена в меню Настройки -> Четене.

Посредством настройките за поверителност можете да контролирате видимостта на вашия блог. Можете да определите дали сайтът да бъде видим само за посетители или и за търсещите машини и автоматизирани ботове, които обхождат съдържанието му.

Настройки на сигурност и поверителност

Бих искал сайта ми да е видим за всички, включително търсачки (като Google, Bing, Technorati) и архиватори - Маркирането на тази опция не поставя никакви ограничения във видимостта на сайта.

Бих желал блогът да е достъпен само за обикновените посетители - При изборът на тази опция, сайтът ще бъде достъпен за всеки обикновен потребител, но няма възможност да бъде индексиран от автоматизираните ботове на търсачки като Google, Bing, Technorati.

В този случай системата ще генерира следния код "<meta name='robots' content='noindex,nofollow' />" в частта <head></head> (ако wp_head се използва), което ще доведе до игнориране на сайта от търсачки. В административния панел на сайта ще се появява напомнящо съобщение "Търсачките се блокират".

След задаване на необходимите настройки, натиснете бутона "Запис на промените" в края на страницата, за да влязат в сила извършените промени.

info-iconПовишете сигурността на вашите WordPress сайтове през специалния инструмент WordPress Manager by SuperHosting в cPanel.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg