1. Начало
  2. WordPress
  3. Администриране и грижа за WordPress сайта
  4. WordPress Manager by SuperHosting (SuperHosting Tools)
  1. Начало
  2. WordPress
  3. WordPress Manager by SuperHosting (SuperHosting Tools)

WordPress Manager by SuperHosting (SuperHosting Tools)

През специалния инструмент в cPanel – WordPress Manager by SuperHosting, можете да управлявате и поддържате WordPress инсталациите в хостинг акаунта.

WordPress Manager by SuperHosting се поддържа при всички планове на споделен хостинг при СуперХостинг.БГ.

Опциите Преместване, Ускоряване и WP-CLI се предлагат при ползване на планове СуперПро и СуперХостинг. За да можете да използвате тези опции, е необходимо хостинг акаунтът да ползва един от посочените планове.

През WordPress мениджъра можете да възстановявате данни от архив, да променяте административните данни, да премествате и копирате инсталации и други.

WordPress инсталации

Преди да можете да работите с опциите в WordPress мениджъра, трябва да изберете WordPress сайт. За да направите това, кликнете на бутона Избиране (!) вдясно на реда на инсталацията.

За да се актуализира списъка с WordPress инсталации, използвайте „Опресняване на списъка с инсталации„.

Наличните WordPress инсталации в хостинг акаунта
Избор на WordPress инсталацията, с която ще работите.

Бележка: Когато WordPress инсталациите са повече от три, вместо списък ще видите падащо меню.

WordPress инструменти

След като има избрана инсталация, опциите в WordPress мениджъра ще са достъпни.

Избраната WordPress инсталация
Показва кой WordPress сайт е избран и коя е директорията му в хостинг акаунта.

Нова инсталация на WordPress

Инсталирайте нов WordPress в хостинг акаунта, само с няколко клика на мишката.

Проверки за сигурност

В това меню можете да откриете най-важните защити за WordPress сайта и да активирате допълнителни защити за по-голяма сигурност.

Възстановяване на архив

От това меню можете да възстановите архив на сайта. При възстановяването на архив информацията се презаписва. В случай че са извършвани промени след датата на архива, тези промени няма да бъдат запазени. След като възстановяването приключи, ще получите потвърждение по имейл.

Административни данни

Оттук можете да промените лесно и бързо потребителските данни на администраторите на сайта – потребителско име, имейл и парола. Можете да добавите и допълнителна защита с потребителско име и парола на директорията на администрацията – wp-admin.

Отложени действия (WP-Cron)

Пренесете проверката за отложени действия в контролния панел cPanel и изберете да се изпълнява през определен времеви интервал, вместо изпълнението в WordPress при всяко зареждане на уебсайта. По този начин може да се ускори уеб сайта и да се намали потреблението на ресурси.

Изтриване

Оттук можете да изтриете стари и ненужни инсталации на WordPress. При изтриване се премахват всички файлове, бази данни, теми и плъгини, свързани с тази инсталация.

Импорт на инсталации

Ако WordPress е инсталиран ръчно или сайтът е преместен, по подразбиране няма да се вижда инсталацията. За да я управлявате, е необходимо да се импортира.

Преместване (Копиране)

В случай че желаете сайтът да се зарежда от друг адрес, можете да преместите информацията от стария на новия адрес с няколко клика. През това меню можете да копирате WordPress инсталации.

Ускоряване

Този инструмент позволява да активирате лесно и бързо допълнителни модули за кеширане, допринасящи за по-бързото зареждане на сайта.

WP-CLI

Този инструмент позволява управлението на WordPress сайта посредством конзола (SSH).

SSL (https://)

Вижте какво е необходимо, за да активирате SSL за вашия WordPress сайт.

Обновена: 01.09.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още