https://help.superhosting.bg/shopiko-for-developers.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Shopiko - Разработчик (среда за уеб разработчици)

Shopiko
shopiko

Във вашия Shopiko онлайн магазин можете да активирате и използвате специалната среда за уеб разработка. През нея можете да добавяте и редактирате код като CSS и JavaScript. CSS кодът се използва за задаване стила на дадена уеб страница като фон, цветове, шрифт на текста и други. С JavaScript код може да се добавят различни функционалности в онлайн магазина например Facebook изскачащ прозорец и други.

Активиране на CSS/JS редактора

Преди да е възможно да работите с CSS/JS редактора във вашия онлайн магазин, трябва да го активирате през вашия клиентски профил в superhosting.bg. След като сте достъпили профила, в главното меню изберете Shopiko. Кликнете на Детайли, за избрания онлайн магазин. Най-долу на заредилата се страница, в секция CSS/JS редактор, кликнете на бутона Активиране на CSS/JS редактор. След като получите съобщението "Инструментът "CSS/JS редактор" е активиран за вашия магазин." вече можете да ползвате инструмента през администрацията на онлайн магазина.

Добавяне на стил (CSS)

CSS кодът, поставен в средата за разработка в Common CSS, ще се добави във файла default.css. След като добавите нов код, ще е необходимо да презаредите уеб страницата, за да видите промените.

Добавяне на потребителски CSS код

Пример: Промяна на шрифта за магазина

През CSS/JS Редактора можете да смените и шрифта, който се ползва в магазина. В примера е използван шрифт от Google Fonts. След като сте избрали шрифт, трябва да вземете кода за вмъкването му в стила на магазина.

Първо в заглавната част на магазина, в HTML / JS (all pages) -> Inside the <head>, се задава източника за шрифта:

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu" rel="stylesheet">

След това в CSS стила (CSS -> Common CSS) се задава този шрифт да се ползва:

body {
font-family: 'Ubuntu', sans-serif;
}

Добавяне на JavaScript код

В секцията HTML / JS (all pages) можете да добавите JavaScript код, който ще е наличен на всички страници в магазина. Кодът може да се добави в заглавната част на страниците (Inside the <head>), в началото на <body> тага (At the begining of <body>) или преди затварящия </body> таг (At the end of <body>).

Добавяне на JavaScript код към онлайн магазина

В тази секция, освен JavaScript код, можете да добавяте и HTML елементи. Най-често тук ще можете да добавите допълнителен код, предоставен ви от услуги за проследяване и статистики.

Качване на файлове

За да качите файл, кликнете на бутона Добави файл.

Качване на файл в онлайн магазина

Качване на файл в онлайн магазина

Качените файлове могат да бъдат включени в CSS или JavaScript кода.

Помощна информация за работа с CSS и JavaScript код: CSS Tutorial и JavaScript Tutorial

Настройки

През уеб разработчика можете да достъпите допълнителни настройки за процеса на плащане в онлайн магазина.

Общи настройки

Списък с иконите за разплащателни методи във footer-а на магазина

С тази опция можете да настроите кои лога да се показват и тяхната поредност. Опциите се отделят със запетая. Възможни са следните лога: visa, maestro, mastercard, paypal, jcb, american-express, diners-club, discover, borica, paysera.

Текст във footer-а на магазина до иконите за разплащателни методи

Тук е подходящо да се поставят данни, изисквани от разплащателните институции. Текстът излиза във футъра на всички страници.

Минимална стойност на поръчаните продукти

Минималната стойност на поръчката, която магазинът приема. В стойността не влиза услугата за доставка. Ако искате да премахнете ограничението, в полето оставете стойност 0.

Наличности

Следене на наличности по подразбиране

Тук можете да настроите дали по подразбиране на всеки нов продукт да се следят наличностите или не. Тази настройка може да бъде променяна за всеки продукт или вариант от настройките на продукта. Smart режима проверява при първоначалното въвеждане на продукта или вариант дали има стойност в полето за количество. Ако количеството е оставено празно, не се следят наличности. Ако има стойност в полето за количество, включително и 0, наличността се следи.

Количество по подразбиране

Количеството по подразбиране, което ще бъде задавано за всеки нов продукт в случай че не е настроено изрично.

Минимално количество от даден продукт, при което администраторът получава имейл с предупреждение

При следене наличности на продуктите, можете да настроите при достигане или падане под определено количество на който и да е продукт, администраторът да получава имейл с предупреждение. По подразбиране такъв имейл се изпраща при достигане на количество 0.

Процес на плащане

Покажи полетата с данни за фактура, в процеса на поръчка

При поръчка клиентът има възможност да въведе данни и да изиска издаване на фактура. Ако смятате, че това не е нужно за вашия онлайн магазин, можете да скриете тези полета от тук.

Преди поръчка изисквай съгласие с общите условия на сайта

По време на поръчката клиентът изрично трябва да отбележи, че се съгласява с общите условия за ползване на магазина. Тази настройка е необходимо да бъде включена, в случай че магазинът поддържа плащане с кредитни и дебитни карти през системата на Борика.

Държава по подразбиране във формата за поръчка

Тук можете да настроите държавата, която да е избрана по подразбиране във формата с данни за поръчка.

Забрани промяната на държавата по подразбиране

Тази настройка не позволява да се промени държавата по подразбиране. Може да се използва, когато е необходимо магазинът да се ограничи само за една държава.

Покажи поле за избор на държава във формата за поръчка

Полето за избор на държава във формата на поръчка може да бъде скрито ако магазинът е насочен само към една държава. Тогава в поръчката се записва държавата, която е настроена по подразбиране.

Държави позволени за избор във формата за поръчка

По подразбиране се дава списък с всички държави. От тук администраторът може да настрои кои държави да излизат в списъка за поръчка.

Покажи възможност за въвеждане на отделен адрес за доставка

Тази опция дава възможност да се появи допълнителна форма за адрес за доставка, който да е различен от адреса на клиента.

Покажи поле за въвеждане на коментар към поръчката

Полето дава възможност клиента да остави коментар в свободен текст към поръчката.

Показване на отметка със съгласие за получаване на имейли с новини и промоции

Тук може да настроите, дали да се появява отметка за съгласие с получаване на имейли и нейните стойности по подразбиране.

 

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg