https://help.superhosting.bg/shopiko-for-developers.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Shopiko - Разработчик (среда за уеб разработчици)

Shopiko
shopiko

Във вашия Shopiko онлайн магазин можете да активирате и използвате специалната среда за уеб разработка. През нея можете да добавяте и редактирате код като CSS и JavaScript. CSS кодът се използва за задаване стила на дадена уеб страница като фон, цветове, шрифт на текста и други. С JavaScript код може да се добавят различни функционалности в онлайн магазина например Facebook изскачащ прозорец и други.

Активиране на CSS/JS редактора

Преди да е възможно да работите с CSS/JS редактора във вашия онлайн магазин, трябва да го активирате през вашия клиентски профил в superhosting.bg. След като сте достъпили профила, в главното меню изберете Shopiko. Кликнете на Детайли, за избрания онлайн магазин. Най-долу на заредилата се страница, в секция CSS/JS редактор, кликнете на бутона Активиране на CSS/JS редактор. След като получите съобщението "Инструментът "CSS/JS редактор" е активиран за вашия магазин." вече можете да ползвате инструмента през администрацията на онлайн магазина.

Добавяне на стил (CSS)

CSS кодът, поставен в средата за разработка в Common CSS, ще се добави във файла default.css. След като добавите нов код, ще е необходимо да презаредите уеб страницата, за да видите промените.

Добавяне на потребителски CSS код

Пример: Промяна на шрифта за магазина

През CSS/JS Редактора можете да смените и шрифта, който се ползва в магазина. В примера е използван шрифт от Google Fonts. След като сте избрали шрифт, трябва да вземете кода за вмъкването му в стила на магазина.

Първо в заглавната част на магазина, в HTML / JS (all pages) -> Inside the <head>, се задава източника за шрифта:

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu" rel="stylesheet">

След това в CSS стила (CSS -> Common CSS) се задава този шрифт да се ползва:

body {
font-family: 'Ubuntu', sans-serif;
}

Добавяне на JavaScript код

В секцията HTML / JS (all pages) можете да добавите JavaScript код, който ще е наличен на всички страници в магазина. Кодът може да се добави в заглавната част на страниците (Inside the <head>), в началото на <body> тага (At the begining of <body>) или преди затварящия </body> таг (At the end of <body>).

Добавяне на JavaScript код към онлайн магазина

В тази секция, освен JavaScript код, можете да добавяте и HTML елементи. Най-често тук ще можете да добавите допълнителен код, предоставен ви от услуги за проследяване и статистики.

Качване на файлове

За да качите файл, кликнете на бутона Добави файл.

Качване на файл в онлайн магазина

Качване на файл в онлайн магазина

Качените файлове могат да бъдат включени в CSS или JavaScript кода.

Помощна информация за работа с CSS и JavaScript код: CSS Tutorial и JavaScript Tutorial

Настройки

През уеб разработчика можете да достъпите допълнителни настройки на онлайн магазина. Налични са две опции за настройка на процеса на плащане.

Настройки за процеса на плащанеПокажи полетата с данни за фактура, в процеса на поръчка

При поръчка клиентът има възможност да въведе данни и да изиска издаване на фактура. Ако смятате, че това не е нужно за вашия онлайн магазин, можете да скриете тези полета от тук.

Преди поръчка изисквай съгласие с общите условия на сайта

По време на поръчката клиентът изрично трябва да отбележи, че се съгласява с общите условия за ползване на магазина. Тази настройка е необходимо да бъде включена, в случай че магазинът поддържа плащане с кредитни и дебитни карти през системата на Борика.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg