1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да активираме опцията за плащане през Stripe в онлайн магазина?

Как да активираме опцията за плащане през Stripe в онлайн магазина?

Stripe е допълнителен метод на разплащане, с който ще можете да приемате директни плащания с кредитни и дебитни карти във Вашия онлайн магазин. Разполага с множество функционалности и подробни репорти по движението на Вашите транзакции.

Важно: При активацията на този разплащателен метод първоначално ще разполагате с тестов акаунт, докато екипът на Stripe верифицира бизнеса Ви. След като този процес приключи, ще можете да подмените тестовите данни с актуални. Процесът е много лесен, а ние сме на среща за съдействие на всяка стъпка.

Активацията на Stripe се случва през администрацията на Вашия онлайн магазин: меню Настройки » Плащане » Плащане със Stripe. Първо обаче е необходимо да си направите регистрация в Stripe.

Стъпка 1: Създаване на акаунт в Stripe

За да създадете акаунт в Stripe, посетете официалния сайт на услугата. Ще видите следната лендинг страница:

shopiko-stripe

Следвайте стъпките по регистрация и попълнете необходимите данни.

Стъпка 2: Потвърждаване на регистрацията

След като попълните формата за регистрация, ще получите писмо с линк. Необходимо е да го натиснете, за да потвърдите Вашата регистрация в Stripe.

shopiko-stripe

Стъпка 3: Въвеждане на информация за магазина

Влезте в Stripe акаунта си от линка в имейла за потвърждение. Когато достъпите администрацията на акаунта си в Stripe, попълнете информацията за Вашия магазин. За да го направите, натиснете бутон Start now.

shopiko-stripe

Стъпка 4: Интеграция с Вашия Shopiko магазин

Всяка интеграция се нуждае от API ключове. Те правят връзката между Вашия магазин и външното приложение. За да генерирате ключовете за интеграцията във Вашия Shopiko магазин, влезте в меню Developers » API keys.

shopiko-stripe

Копирайте наличния Publishable key и кликнете върху бутон Reveal test key token, за да видите Secret key (таен ключ). Копирайте двата ключа и ги поставете в допълнението във Вашия Shopiko магазин. Пътят към него е: администрация на Shopiko » Настройки » Плащане » Плащане със Stripe » Активация.

shopiko-stripe
shopiko-stripe

За да получавате информация за успешни плащания във Вашия магазин, създайте Webhook във Вашия Stripe профил. Поставете адреса, посочен във формата за настройки, във Вашия Shopiko магазин – поле Webhook endpoint.

За да създадете Webhook, влезте е меню Developers » Webhooks и кликнете на бутон Add endpoint.

shopiko-stripe

Ще се отвори нов прозорец. В поле Endpoint URL въведете URL адреса, генериран в Shopiko магазина от поле Webhook endpoint. От падащото меню Event to send изберете payment_intent.succeeded

shopiko-stripe

Избраният Event to send ще се добави в прозореца по-долу. Потвърдете настройките с бутон Add endpoint.

shopiko-stripe

Стъпка 5: Активация на Stripe в Shopiko

Последна стъпка от интеграцията е да активирате допълнението в Shopiko магазина. С това процесът на свързване на тестовия акаунт приключва.

shopiko-stripe

Стъпка 6: Активация на Stripe акаунта

Остава да активирате акаунта от раздел Activate your Stripe account, като въведете необходимите данни за юридическото лице и предоставите изисканите документи за верификация на профила. Когато акаунтът е верифициран и активен, ще можете да преминете към подмяна на тестовите ключове с реалните от Get your live API keys.

След като всички настройки са завършени и този метод на плащане е напълно активен във Вашия онлайн магазин, потребителите ще могат да го избират при извършване на поръчка.

shopiko-stripe

При нужда от допълнително съдействие, оставаме на разположение!

Обновена: 21.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още