1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Управление на потребители

Shopiko – Управление на потребители

В администрацията на Shopiko през меню Абонамент » Потребители може да се създават и управляват допълнителни административни потребители за магазина.

Създаване на нов потребител

За да създадете нов потребител за администрацията на магазина, достъпете от менюто горе вдясно Абонамент » Потребители и изберете Добавяне на потребител.

Попълнете нужните данни и изберете роля на потребителя.

  • Логин / Имейл: Въведете имейл адреса на потребителя.
  • Парола: Парола за потребителя.
  • Име, Презиме и Фамилия на потребителя.
  • Длъжност: Каква е длъжността на потребителя. Полето не е задължително.

Статус:

  • Активен - Потребителският акаунт е активен и има достъп до администрацията на магазина.
  • Неактивен - Акаунтът е спрян и потребителят няма достъп до администрацията. При опит за логване в системата, потребителят ще получи съобщение за грешна парола

Роля в системата: Потребителят може да има една от посочените роли в онлайн магазина.

Обработка на поръчки

Достъпът е ограничен до секцията за обработка на поръчки и информация за клиентите.

Продажби

Има достъп до управлението на продукти, отстъпки, поръчки, клиенти, както и отчети.

Администратор

Пълен достъп до администрацията на магазина, но без достъп до плащанията и фактурите за абонамент на платформата (секция "Абонамент").

Собственик

Потребителят има достъп до всички настройки и функционалности на магазина, но няма достъп до разширените опции, изискващи технически или експертни познания.

Собственик (експерт)

Потребителят има достъп до всички настройки и функционалности на магазина, включително тези, изискващи експертни или технически познания като Разработчик.

Съдържание

Има достъп само до управлението на статиите в секция "Блог".

Копирайтър

Има достъп до секция "Каталог", както и модул "Страници".

Маркетинг

Има достъп до основните настройки, настройките за интеграция със социални мрежи, както и модулите "Каталог", "Страници", "Маркетинг" и "Отчети".

След като попълните данните, създайте потребителя с бутон Запис.

Редактиране или премахване на потребител

Вече създадените потребители може да се редактират през списъка с потребители - избирате Настройки (иконата със зъбно колело).

За да премахнете потребител, изберете опцията Премахни потребителя.

Обновена: 01.04.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още