https://help.superhosting.bg/subdomains-in-cpanel.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Създаване / редактиране на поддомейн през контролен панел cPanel

Контролен панел cPanel
поддомейн, subdomain, създаване на поддомейн, субдомейн, под-домейн

Поддомейн (subdomain) е част от име на домейн, но стои на по-ниско ниво в йерархията на имената на домейните. Всяко име на домейн може да бъде наследено от неограничен брой поддомейни, които са производни от него. Името на всеки поддомейн се поставя преди името на домейна и се разделя с точка (".")

Пример:
Име на домейн: my-domain.com


Поддомейни:
office.my-domain.com
marketing.my-domain.com
store.my-domain.com и т.н.
Поддомейни в cPanel

За да създадете поддомейн, достъпете контролния панел cPanel -> (Домейни) Поддомейни.

Поддомейни може да се създават към основния домейн и домейни, които са добавени в cPanel, като Addon или Паркирани домейни.

Добавяне на поддомейн

Създаване на поддомейн в cPanelВъведете желаното име за поддомейна (1). От падащото меню (2) можете да изберете към кой домейн ще бъде създаден поддомейнът (при положение, че имате повече от един домейн в контролния панел cPanel).

За основна директория (3) можете или да оставите автоматично генерираната от вида "public_html/subdomain", или да въведете желана директория.

Ако в полето за основната директория на поддомейна въведете например /blog (3), без public_html, то директорията за поддомейна ще се създаде в основната директория /home/cpaneluser/ на хостинг акаунта: /home/cpaneluser/blog.

От същата страница в cPanel можете да редактирате, премахвате или пренасочвате вече създадените поддомейни.

Редактиране на поддомейн в cPanel(1) От тук можете да промените основната директория на поддомейна.

(2) Ако за този поддомейн има създадено пренасочване, тук ще видите целта на пренасочването.

(3) За да премахнете поддомейн кликнете на бутона "Изтриване".

(4) Можете да създадете пренасочване за този поддомейн. Пренасочванията може да се управляват и през меню (Домейни) Пренасочвания в cPanel.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg