Настройки на публикуване в WordPress

Категория и формат по подразбиране за публикациите (статиите)

Категория и формат по подразбиране за публикациите (статиите)

Категория по подразбиране за публикации

Изберете категория по подразбиране за публикациите. При изтриване на категория всички нейни публикации ще бъдат преместени в тази категория. Когато дадена публикация няма избрана категория, категорията по подразбиране ще бъде зададена автоматично.

Публикациите, които създавате, могат да бъдат свързвани автоматично към най-често използваната от вас категория, в случай че изберете такава от падащото меню.

Формат по подразбиране

От тук можете да зададете формат за публикациите (Post Format), който ще се ползва по подразбиране. Форматите за публикации се използват от темите за различно форматиране и обособен стил за различните видове публикации (например Стандартен, Бележки, Чат, Галерия, Връзка, Изображение, Цитат, Статус, Видео, Аудио). Тази настройка е налична, когато ползваната тема поддържа различни формати на публикациите.

Форматът може да се зададе и по време на създаването и редактирането на публикациите.

Публикуване чрез имейл

Системата WordPress предоставя няколко начина за бързо публикуване на съдържание в сайта:

С тази опция можете да настроите вашия блог да публикува съобщения, изпратени по имейл, като публикации в блога, в точно определена за целта категория.

Имайте предвид че всички съобщения адресирани до съответния имейл адрес ще бъдат автоматично публикувани на сайта, без да се прави проверка дали съобщенията са нежелана поща. Поради тази причина създателите на WordPress препоръчват имейл адресът да не бъде публичен. Можете да използвате някой от автоматично генерираните предложения в административния панел.

Настройки за публикуване чрез имейл

За да настроите адреса, е необходимо предварително да създадете имейл акаунт в контролния панел cPanel.

След като имате създаден имейл адрес, можете да попълните настройките в административния панел на WordPress:

  • Пощенски сървър: mail.mysitename.com или име-на-сървър.superhosting.bg
  • Порт: 110
  • Потребителско име: имейл-акаунт@mysitename.com
  • Парола: паролата за имейл акаунта

Бележка: Заместете mysitename.com с името на вашия домейн. Ако желаете, можете да зададете името на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта. Името на сървъра ще намерите в първоначалния имейл с данните за хостинг акаунта ви.

За да публикувате имейл съобщение, е необходимо да изпратите съобщение до имейл адреса, който сте създали и настроили и то автоматично ще бъде добавено в категорията по подразбиране на вашия блог.

Услуги за обновяване

При нова публикация или обновяване на съществуваща, WordPress може да изпрати нотификация до услугите за обновяване.

Услуги за обновяване

Тези услуги се ползват от различни сайтове (и други уеб услуги) за предоставяне на най-новото и интересно блог съдържание в уеб, като например Ping-o-Matic, weblogs.com, blo.gs и други.

След задаване на необходимите настройки, натиснете бутона Запази, за да влязат в сила извършените промени.

Обновена: 10.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още