SuperHosting.BG

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Страница по подразбиране в cPanel (Default Website Page)

Според конфигурацията на контролния панел cPanel, при достъпване на виртуален хост, който реално не съществува на сървъра, се извършва пренасочване към системна страница: http://server.superhosting.bg/cgi-sys/defaultwebpage.cgi

Страница по подразбиране в cPanel

Страница по подразбиране в cPanel

Ако при достъпване на даден сайт се зареди страницата по подразбиране, вероятните причини са:

1. IP адресът на хостинг акаунта e бил променен.

В случай, че хостинг акаунт бъде прехвърлен на друг IP адрес, например при преместване на самостоятелен IP адрес. При промяна на IP адрес има технологичен период от около 4 часа, в който период ще се зарежда посочената страница.

2. Домейнът е насочен към некоректен IP адрес, в случай, че домейн се насочва към IP адрес посредством A запис.

IP адрес, към който се насочва домейна, е наличен в контролния панел cPanel в секцията вляво. Ако домейн бъде насочен към друг IP адрес, ще се зареди страницата по подразбиране.

3. Достъп до поддомейн, който все още не е създаден в контролния панел cPanel или е в процес на създаване.

Възможно е да се зареди посочената страница, ако сте заредили новосъздадения домейн, преди да е приключила конфигурацията му.

4. Премахнат е домейна/поддомейна от контролния панел cPanel и след това е добавен отново.

5. При достъп до поддомейна mail.my-domain.com.

За достъп до пощенските кутии към вашият домейн, може да ползвате адресите:
http://my-domain.com/webmail
https://my-domain.com:2096 (сигурна връзка с мейл сървъра)
(замествате my-domain.com с вашия домейн)

6. При достъп до поддомейна ftp.my-domain.com.

За FTP достъп до хостинг акаунта може да ползвате FTP програма. Помощна информация за настройките на FTP програмата, може да намерите на нашата помощна страница: FileZilla – Качване на сайт през FTP (българска версия)

По аналогичен начин, в случай, че се направи опит да се зареди домейн, който все още не е конфигуриран, е възможно да видите посочената страница.

Ако се зарежда страницата по подразбиране вместо сайта, можете да опитате с:

1. Изчистване на кеша на уеб браузъра, който ползвате

Също така може да:

- заредите сайта през друг уеб браузър;
- заредите сайта през уеб прокси;
- рестартирате уеб браузъра;
- рестартирате компютъра;
- опитате да достъпите сайта с и без www;

Изчистване на кешираната (запазената) информация от уеб браузъра

При различните уеб браузъри опцията за изчистване на кешираната информация се намира на различно място в настройките. При MozillaFirefox, Opera, Google Chrome и Internet Explorer: Заредете сайта в уеб браузъра, натиснете и задръжте Ctrl и натиснете F5.

2. Изчистване на локалния DNS кеш

След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още не успявате да заредите вашия сайт е възможно локално на вашия компютър да e запазен DNS кеш. Как да изчистя локалния DNS кеш?

3. Проверка дали домейнът е насочен към правилния IP адрес

Ако сте правили промени по IP адресът на домейна, е най-добре да проверите дали е зададен коректния IP адрес за А запис. За целта сравнете IP адреса в настройките на домейна и IP адреса изписан в контролния панел cPanel.

  Контролен панел cPanel
 • Отложени действия (Cron Jobs) - WordPress Manager by SuperHosting
  Преместването на WordPress задачите, за изпълнение през системата на cPanel (Cron Jobs) ще доведе до оптимизация на ресурси и ускоряване на зареждането на сайта.За да прехвърлите изпълнението на отложените WordPress... »
 • WordPress Manager by SuperHosting
  През специалния плъгин в cPanel - WordPress Manager by SuperHosting, можете да управлявате и поддържате WordPress инсталациите в хостинг акаунта. WordPress Manager by SuperHosting се поддържа при всички планове на споделен... »
 • cPanel - Пренасочвания (Redirects)
  С опцията Пренасочвания можете да пренасочвате добавените в cPanel домейни и техните вътрешни ресурси към други домейни и уеб адреси. Пренасочването представлява насочване на уеб потребителите (и ботовете на търсещите... »
 • Let's Encrypt сертификати
  През опцията Let's Encrypt SSL в cPanel можете да изискате издаване и да инсталирате SSL сертификат за всеки един от добавените домейни в хостинг акаунта. С Let's Encrypt сертификатите можете да... »
 • cPanel - Дисково пространство
  В контролния панел cPanel, в меню Дисково пространство, можете да видите информация за заетото дисково пространство в хостинг акаунта. В първата част от статистиките се предоставят данни за ползваното пространство от... »
Всички права запазени © 2005-2016 СуперХостинг.БГ ООД