https://help.superhosting.bg/activate-memcached-in-joomla.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на Memcached в Joomla!

Joomla 3
memcache, memcached, поддръжка на memcache, activate memcache, Joomla and memcached

Joomla! поддържа Memcached. Активирането на Memcached в Joomla! може да се извърши или чрез редакция на конфигурационния файл или директно през административния панел.

info-iconАко използвате PHP версия 7.0 или следваща, вместо Memcached, можете да активирате Redis.

info-iconБележка: Преди да активирате Memcached във вашия сайт, уверете се, че Memcached е активиран в cPanel -> Memcached Manager. След това проверете и дали PHP модулът memcache също е активиран, в cPanel -> PHP Manager.

Активиране на Memcached през административния панел на Joomla!

Активиране на Memcached кеширане, през административния панел на Joomla!Първо проверете дали в админ панела, за версията на вашата Joomla!, е налична настройката за активиране на Memcached. Отворете System -> Global Configuration, в таб System погледнете раздел Cache Settings.

Ако този раздел е наличен, активирайте кеширането, като изберете ON - Conservative caching или ON - Progressive caching, след това за Cache Handler от падащото меню изберете Memcached.

В настройките попълнете коректния порт за Memcached сървъра. Кой е портът можете да видите в cPanel -> Memcached Manager.

Активиране чрез редакция на configuration.php

Активирането на Memcached  в Joomla! може да се извърши и чрез редакция на конфигурационния файл configuration.php.

Този файл можете да видите и редактирате чрез Файловия мениджър на контролния панел или през FTP (сваляте файла, редактирате и го качвате в акаунта).

info-iconВажно: Винаги, преди редакция на даден файл, правете негово резервно копие.

Редовете в configuration.php:

public $caching = '0'; 
public $cache_handler = 'file';

заместете със следните:

public $caching = '2';
public $cache_handler = 'memcache';
public $memcache_server_host = '127.0.0.1';
public $memcache_server_port = '11375';

info-iconВажно: Необходимо е да промените порт 11375 с порта за вашия хостинг акаунт. Порта за вашия акаунт ще видите веднага, след активиране на Memcached в cPanel -> Memcached Manager.

Запишете файла. Memcached е успешно активиран в Joomla!.

info-iconВ случай че опцията за кеширане с Memcached в сайта не е активна, проверете и активирайте PHP модула memcache през cPanel -> PHP Manager.

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla 3
 • Активиране на Redis в Joomla! (версии след 3.4.x)
  Redis се поддържа в Joomla! от версия 3.4.0. Активирането на Redis в Joomla! се извършва през административния панел. Бележка: Преди да активирате Redis в Joomla!, уверете се, че Redis е активиран... »
 • Joomla! 3 - Инсталиране и активиране на български език
  Инсталацията на български език за Joomla! 3 се извършва много лесно и бързо, през Административния панел на системата. След като достъпите Административния панел, кликнете на Extensions и след това на Language... »
 • Joomla! 3 - Инсталация
  За инсталацията на Joomla! (v.3), първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от основния сайт на следния адрес: http://www.joomla.org. Ако вече сте инсталирали системата Joomla!,... »
 • Инсталация на Joomla! 3 през Softaculous
  Инсталацията на Joomla! при всички Linux хостинг планове може да стане изключително лесно, като се ползва Softaculous. Softaculous е допълнителен модул към контролния панел cPanel, който се поддържа при всички... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg