1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Добавяне и редактиране на продукти

Shopiko – Добавяне и редактиране на продукти

В секция Каталог » Продукти можете да добавяте нови продукти, да ги организирате в категории, да редактирате вече въведената информация или да добавяте нова.

Добавяне на продукт

Можете да добавите нов продукт, като първо изберете желаната категория и след това натиснете бутона „добави продукт„.

Добавяне на нов продукт в каталога

В отворилата се страница ще можете да попълните подробна информация за продукта.

Основна информация

Въвеждане на описателна информация за продукта

Име – Въведете име на продукта.

Статус – Изберете „Спряна продажба“, ако например  продукта е изчерпан. Може да изберете и дали да се вижда цената му.

Цена – Номиналната стойност.

Скрит / Видим продукт – За да скриете определен продукт в онлайн магазина, кликнете на зелената икона „око“, в горния десен ъгъл.

Описание на продукта – Въведете максимално описателна информация за продукта. Можете да добавите и изображение от вашия компютър, като го дръпнете и пуснете директно в редактора.

Продуктът е в промоция“ –  добавя текст „ПРОМО“ върху изображението на продукта.

Нов продукт“ – добавя надпис „НОВО“ върху изображението на продукта.

Мултимедия

Снимка на продукта

За всеки продукт можете да прикачите неограничен брой  снимки. Кликнете върху иконата с плюс, за да добавите нова снимка. Ако желаете, можете да добавите и няколко снимки наведнъж с функцията Drag&Drop. Вижте как да го направите:

С дръпване и пускане можете да промените позицията на изображенията.

Важно: Първата снимка, в най-лявата част, е основна за продукта.

Ако желаете да прегледате някое от качените изображения, посочете с мишката върху него и кликнете върху иконата – лупа.

За да промените изображение,  кликнете върху него и изберете ново за качване в отворилия се прозорец.

За да изтриете изображението, застанете с мишката върху него и натиснете върху иконката – Х.

Видео клип

Можете да прикачите видео клип от YouTube към всеки продукт, като поставете адреса на видео клипа в оказаното поле.

добавете видео към продуктите си в Shopiko

Може да вземете адреса на видео клипа директно от URL адресната лента на вашия браузър или от секция Споделяне в YouTube.

След като поставите уеб адреса в полето, системата автоматично ще прихване видео клипа и ще попълни заглавието, описанието и картинката му в съответните полета.

Ако желаете може да промените тази информация, така че да отговаря максимално на вашите нужди.

За да се запазят промените е необходимо да запазите страницата, натискайки на бутона „Запис“ най-долу.

Ако искате да изтриете вече публикувано видео, може да го направите, натискайки иконата за изтриване. Не забравяйте да запишете промените, натискайки на бутона „Запис„.

Прикачане на файл

Можете да прикачвате файлове към всеки от продуктите. Използвайте тази опция ако искате да прикачите файл с допълнителна информация към продукта. Например технически характеристики, упътване, каталог, сертификати и т.н.

Допълнителна информация

Допълнителна информация за продукта

Основна категория на продукта

С тази опция избирате коя да е основната директория на продукта. Може да създадете нова категория директно през бутона „+ добави категория„.

Продуктът да се показва още и в следните категории

Имате възможност да покажете един продукт в повече от една категория. При кликване в полето ще се появи меню, от което можете да изберете други категории, в които да се показва този продукт.

Каталожен номер

Тук може да поставите код, който да е уникален за всеки продукт. Това може да ви помогне да определяте еднозначно всеки продукт. Този номер е видим за потребителите на онлайн магазина.

Марка (Автор/Колекция/Дизайнер/Артист)

В зависимост от избора на основен „етикет“ във вашия онлайн магазин, заглавието на полето ще е различно. От Каталог -> Марки можете да извършите промяна на етикета. В страницата на продукта можете да създадете нова марка директно през бутона „+ добави марка„.

Следене на наличност

Активирайте тази опция, като преместите бутона от „Не се следи наличност“ на „Следене на наличност„, за да следите наличността на този продукт. След като активирате опцията, в появилото се поле „Количество“ въведете наличния брой за този продукт. Системата на магазина ще следи и ще намалява автоматично този брой, след извършване на поръчка.

Опцията „Позволи на потребителите да поръчват този продукт, след изчерпване на неговата наличност“ се ползва, за да може този продукт да бъде поръчван, дори след изчерпване на наличността му. Когато тази опция не е активирана, в страницата на продукта вместо бутона Купи ще се вижда съобщение „Избраният вариант не е наличен в момента“.

Още информация

Добавете варианти и добавки към всеки продукт във вашия онлайн магазин (цвят, размер, материал и други). Попълнете характеристики за продукта.

След като приключите с промените на тази страница, кликнете на „Запис„.

Можете да използвате секцията „Свързани продукти“, за да изберете конкретни продукти, които да се показват на клиентите, като свързани.

Промоции и отстъпки 

Специфични промоции и отстъпки, които ще важат за повече от един продукт, можете да активирате през меню Маркетинг.

Редактиране на продукт

За да редактирате продукт, в каталога, кликнете върху снимката му. Всички настройки направени при въвеждането на продукта могат да се променят.

Изтриване на продукт

Можете да изтриете продукт, като достъпите категорията му, посочите избрания артикул с мишката и след това изберете малкия бутон с „х„. Другият начин да изтриете продукт, е след като достъпите страницата с настройките му и изберете бутона Изтриване х, вдясно горе на страницата.

Копиране на продукти

Копиране на продукт

Как да клонирате някой от вече добавените продукти във вашия магазин?

Показване на копирания продукт

Влезте в меню „Каталог“ и натиснете върху продукта, който желаете да клонирате. В най-долната част на продуктовата страница ще видите бутона „Копирай като нов„.

След натискане на бутона, новият продукт ще се появи като скрит.

Остава да промените желаната от вас информация и да направите новия продукт видим във вашия онлайн магазин. Това може да направите като натиснете върху иконата с форма на „око“ (!) в горния ляв ъгъл.

Обновена: 22.11.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още