https://help.superhosting.bg/update-wordpress.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Обновяване на WordPress

WordPress
обновяване на wordpress, обновяване, нова версия на системата

Варианти за обновяване на WordPress

Съществуват различни варианти за обновяване на версията на WordPress, инсталираните плъгини и теми. Някои от най-често срещаните са:

 • Стандартно ръчно обновяване, при което се достъпва администрацията на системата. Това обновяване се извършва от администратор на сайта.
 • Автоматично обновяване, което се предлага вече от версия 3.7.x. При автоматичното обновяване на WordPress по подразбиране се прилагат по-малки подобрения на ядрото, поддръжка и повишаване на сигурността (Minor updates). Тези подобрения не би трябвало да повлияят на коректната работа на сайта. Възможно е да се направят различни настройки за обновяванията. Тези настройки се извършват в конфигурационния файл wp-config.php. За съжаление, при този тип обновяване не се извършва предварителен бекъп на данните на WordPress.
 • Автоматично обновяване, чрез ползване на допълнително инсталиран плъгин. Налични са много плъгини, които дават тази функционалност. Един такъв е например Update Control. При ползване на примерния плъгин също не се извършва предварителен бекъп на данните.
 • Автоматично обновяване, с възможност за бекъп на базата данни, чрез ползване на WP-CLI и cron задача. Бекъп на базата данни през WP-CLI + cron задача = автоматично обновяване на WordPress с предварително генериране на бекъп.

Стандартно ръчно обновяване

Преди да направите промени по сайта и най-вече обновяване на системата WordPress, горещо ви препоръчваме да генерирате архив за вашия хостинг акаунт. По този начин, в случай че възникне проблем, ще може лесно да се възстанови най-актуалната информация точно преди промените.

Генериране на пълен бекъп (full backup)

Нотификация в WordPress за налично обновлениеОбновяването на WordPress е улеснено и може да се извърши през административния панел:

http://mysitename.com/wp-admin

mysitename.com - заменете с името на вашия домейн;

След като влезете в администрацията на вашия WordPress, ако има налична нова версия, системата ви уведомява автоматично и ви подканя да преминете към последната версия.

Това може да направите или като натиснете бутона "Обновяване до х.х.х", или посредством линка "Обновете инсталацията си". Резултатът и в двата случая ще бъде един и същ. След като натиснете някой от тях, ще бъдете препратени на следващата страница.

Страницата с наличните обновявания в WordPressНа страницата Обновявания за WordPress можете да проверявате за налични обновления за системата, темите, плъгините и преводите.

За да направите проверка за нови обновления може да кликнете на бутона Нещо ново?.

За обновяването на системата имате две опции. Можете да изтеглите новата версия и да обновите системата ръчно или самата система да направи автоматично обновяването.

Лесно и удобно е да изберете автоматичното обновяване - Обновяване.

Обновяване на база данни в WordPressПонякога, след преминаване към по-нова версия, е възможно системата да поиска да обнови структурата на базата данни.

Необходимо е да бъде потвърдена тази промяна, с кликване на Обновяване на базата от данни на WordPress.

След като базата данни бъде обновена, ще бъдете прехвърлени към административния панел на вашия сайт и вече ще разполагате с последната версия на WordPress.

Успешно завършване на обновяванетоПрепоръчително е обновяването да се прави редовно, при нова версия на системата.

По аналогичен начин можете лесно и бързо да обновявате и плъгините към вашия сайт.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg