https://help.superhosting.bg/configure-ssl.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Конфигуриране на SSL сертификат, закупен от СуперХостинг.БГ

SSL сертификати
ssl, конфигуриране на ssl, configure ssl

Преди да е възможно да се издаде SSL сертификат е необходимо да се въведат данните, с които той ще бъде издаден. След като имате вече закупен SSL сертификат от СуперХостинг.БГ, конфигурацията на сертификата можете да направите чрез 3 лесни стъпки от своя клиентски профил.

След като влезете във вашия клиентски профил от менюто вляво кликнете на "SSL Сертификати". Ще се зареди списък с всички закупени от СуперХостинг.БГ SSL сертификати. За да въведете необходимите данни изберете бутона "Детайли", за SSL сертификата със статус "Очаква данни за конфигуриране":

Попълване на данни за издаване на SSL сертификат
Следва попълване на информацията за сертификата, в три стъпки.

1. Конфигуриране

За издаването на SSL сертификат е необходимо да се създаде заявка за издаване на сертификат - CSR (Certificate Signing Request).

Конфигуриране на SSL сертификат, данни за CSR

(1) Заявка за издаване на сертификат - CSR (Certificate Signing Request)

Генериране на CSR: С тази опция ще се генерира нова заявка за издаване на сертификат с предоставените данни във формата.

Ще ползвам вече генериран CSR: Ще се ползва вече генериран CSR. В този случай ще трябва да поставите вече генерирана заявка за издаване на сертификат.

Ако заявката за издаване на сертификат (CSR) ще бъде генерирана предварително на друг сървър, то дължината на ключа (Key Length) трябва да бъде 2048 бита.

Можете да проверите дали CSR файлът е коректно генериран на следния адрес: CSR checker

(2) Име на домейн

По-долу са посочени няколко важни уточнения, свързани с избора на домейн или поддомейн, за който ще бъде издаден сертификата.

a. Сертификат за домейн (domain.com)

  • Ако въведете домейн domain.com, сертификатът ще е валиден само за domain.com, но няма да е валиден за www.domain.com.
  • (Препоръчително) Само ако въведете www.domain.com, сертификатът ще е валиден едновременно за www.domain.com и за domain.com. (! това не важи за поддомейни subdomain.domain.com !)

b. Сертификат за поддомейн (subdomain.domain.com)

  • Ако въведете subdomain.domain.com, сертификатът ще е валиден само за subdomain.domain.com, но няма да валиден за www.subdomain.domain.com и обратното.
  • Ако въведете www.subdomain.domain.com, сертификатът ще е валиден само за www.subdomain.domain.com, но няма да е валиден за subdomain.domain.com.

c. Сертификат за домейн и за всички негови поддомейни (*.domain.com)

  • Ако сте закупили Wildcard SSL сертификат, в това поле трябва да въведете *.domain.com (domain.com заменете с името на вашия домейн като запазите *.)

(3) Въведете имейл адрес, който ще се ползва при генерирането на CSR-а. На този имейл ще получите и сертификата след като бъде издаден.

(4) Посочете организацията, за която ще бъде издаден сертификатът. За частно лице въведете име и фамилия. Данните се попълват на латиница.

(5) При генерирането на CSR задължително трябва да бъде посочен отдел на организация. За улеснение сме посочили "IT Department", но ако желаете можете да го промените. Данните се попълват на латиница.


2. Административен контакт

Втора стъпка на конфигуриране на SSL сертификат

Попълване на административни контактни данни

Въведете във формата административни данни, които ще бъдат посочени при заявката за издаване на SSL сертификата.

Информацията, която попълвате във формата, трябва да бъде коректна, тъй като не може да бъде променяна, след като сертификатът е издаден.


3. Потвърждение

Трета стъпка на конфигуриране на SSL сертификат

Избор на имейл адрес

Изберете имейл адрес, на който издателят ще изпрати верификационно писмо, а в последствие и самия сертификат. Адресът се избира от списък с имейл адреси.

info-icon( ! ) Важно: Ако имейл адресът, който изберете от списъка, не съществува ще е необходимо първо да го създадете и след това да се върнете към конфигурирането на сертификата.

След като завършите с попълването на информацията, натиснете бутона "Потвърди".

В рамките на няколко минути на избрания в заявката имейл адрес ще получите верификационно писмо, посредством което регистрара проверява дали вие, като заявител на сертификата, имате контрол над домейна. Това писмо съдържа линк, чрез който се потвърждава желанието за издаване на сертификат и се валидира въведената информация.

Ако закупеният сертификат е от тип валидация по домейн, потвърждението на верификационното писмо е последната стъпка, която трябва да бъде предприета за завършване на процеса по издаване на сертификата. Веднага след като сертификатът бъде издаден, той ще бъде активен в клиентския профил.


4. Имейл за одобрение

За SSL сертификати на GeoTrust и Symantec (VeriSign) се поддържа опция за промяна на имейл адреса за одобрение. Промяната на имейл адреса е възможна ако все още не сте потвърдили издаването на сертификата във верификационното съобщение.

Промяна на имейла за одобрение и препращане на верификационното имейл съобщение

(1) Промяна на имейл адреса за верификация

Промяна на имейл адреса за одобрение се извършва като кликнете на бутона Промени и изберете друг имейл адрес. След като запишете промените на новия имейл адрес ще бъде изпратено верификационното съобщение.

(2) Препращане на имейл съобщението за верификация

Верификационното имейл съобщение може да се препрати, като изберете "Препрати имейла за верификация".

SSL сертификатът е издаден

След като SSL сертификатът е издаден, неговия код ще получите в допълнителен имейл. SSL сертификата, CSR заявката и ключа, можете да намерите след това в клиентския ви профил -> SSL Сертификати - Детайли.

SSL сертификатът може да се инсталира през контролния панел cPanel.

info-iconИнсталацията на SSL сертификат, издаден посредством СуперХостинг.БГ, е безплатна при споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg