1. Начало
  2. Хостинг
  3. Контролен панел cPanel
  4. cPanel Файлов мениджър – Преместване и копиране на файл/директория

cPanel Файлов мениджър – Преместване и копиране на файл/директория

Преместване или копиране на файлове и директории през Файловия мениджър в cPanel може да се извърши по няколко начина. Самия процес по преместването и копирането се извършва много бързо от системата.

Преместване или копиране на файл или директория

Преместване може да се извърши като маркирате обекта, след това кликнете върху него и дръпнете в друга директория (1).

След като маркирате дадената директория/файл, може да ползвате и опцията Преместване от главното меню (2).

В отворилия се прозорец трябва да въведете пътя до директорията, в която ще се премести обекта.

Копиране на файл/директория става по същият начин като преместването, само че задържате клавиша Ctrl от клавиатурата когато кликвате и докато местите обекта.

Копиране можете да извършите и през опцията Копиране от главното меню (2). След като маркирате директорията/файла кликнете на Копиране. Ще се зареди прозорец, в който трябва да попълните пътя на директорията, в която ще се копира съдържанието.

Ако искате да копирате файла/директорията в същата директория, в която се намира, ще трябва да допишете след пътя и ново име за копираното съдържание.

Преместването или копирането на голям брой файлове и директории е много по-лесно и практично ако преди това се компресират в един архивен файл. По този начин ще работите само с един файл и след преместването/копирането този архивен файл може да се разархивира.
Обновена: 02.12.2014

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още