https://help.superhosting.bg/cpanel-file-manager-move-copy-files-folders.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

cPanel Файлов мениджър - Преместване и копиране на файл/директория

Контролен панел cPanel
move copy cpanel, cpanel filemanager copy file, cpanel filemanager move file, cpanel копиране файл, cpanel преместване файл, файлов мениджър копиране, файлов мениджър преместване на файл

Преместване или копиране на файлове и директории през Файловия мениджър в cPanel може да се извърши по няколко начина. Самия процес по преместването и копирането се извършва много бързо от системата.

Преместване или копиране на файл или директория

Преместване може да се извърши като маркирате обекта, след това кликнете върху него и дръпнете в друга директория (1).

След като маркирате дадената директория/файл, може да ползвате и опцията Преместване от главното меню (2).

В отворилия се прозорец трябва да въведете пътя до директорията, в която ще се премести обекта.

Копиране на файл/директория става по същият начин като преместването, само че задържате клавиша Ctrl от клавиатурата когато кликвате и докато местите обекта.

Копиране можете да извършите и през опцията Копиране от главното меню (2). След като маркирате директорията/файла кликнете на Копиране. Ще се зареди прозорец, в който трябва да попълните пътя на директорията, в която ще се копира съдържанието.

Ако искате да копирате файла/директорията в същата директория, в която се намира, ще трябва да допишете след пътя и ново име за копираното съдържание.

info-iconПреместването или копирането на голям брой файлове и директории е много по-лесно и практично ако преди това се компресират в един архивен файл. По този начин ще работите само с един файл и след преместването/копирането този архивен файл може да се разархивира.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg