https://help.superhosting.bg/cpanel-file-manager-move-copy-files-folders.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

cPanel Файлов мениджър - Преместване и копиране на файл/директория

Контролен панел cPanel
move copy cpanel, cpanel filemanager copy file, cpanel filemanager move file, cpanel копиране файл, cpanel преместване файл, файлов мениджър копиране, файлов мениджър преместване на файл

Преместване или копиране на файлове и директории през Файловия мениджър в cPanel може да се извърши по няколко начина. Самия процес по преместването и копирането се извършва много бързо от системата.

Преместване или копиране на файл или директория

Преместване може да се извърши като маркирате обекта, след това кликнете върху него и дръпнете в друга директория (1).

След като маркирате дадената директория/файл, може да ползвате и опцията Преместване от главното меню (2).

В отворилия се прозорец трябва да въведете пътя до директорията, в която ще се премести обекта.

Копиране на файл/директория става по същият начин като преместването, само че задържате клавиша Ctrl от клавиатурата когато кликвате и докато местите обекта.

Копиране можете да извършите и през опцията Копиране от главното меню (2). След като маркирате директорията/файла кликнете на Копиране. Ще се зареди прозорец, в който трябва да попълните пътя на директорията, в която ще се копира съдържанието.

Ако искате да копирате файла/директорията в същата директория, в която се намира, ще трябва да допишете след пътя и ново име за копираното съдържание.

info-iconПреместването или копирането на голям брой файлове и директории е много по-лесно и практично ако преди това се компресират в един архивен файл. По този начин ще работите само с един файл и след преместването/копирането този архивен файл може да се разархивира.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg