1. Начало
  2. Хостинг
  3. Управление на хостинг акаунт (cPanel)
  4. cPanel файлове
  5. Разархивиране на файлове през Файлов мениджър

Разархивиране на файлове през Файлов мениджър

Всеки хостинг акаунт предоставен от СуперХостинг.БГ разполага с Файлов мениджър, достъпен през контролния панел cPanel. Наред с основните възможности да се копират, преименуват и трият файлове, Файловият мениджър дава възможност и да разархивирате файлове.

Чрез тази функционалност можете да качите един файл-архив и да го разархивирате на сървъра, вместо да качвате множество отделни файлове. Освен това чрез архивирането на файловете, техният размер може да бъде значително намален.

Как се осъществява процесът?

1. Качете файла, който искате да разархивирате, във вашия хостинг акаунт, в избрана от вас директория, например public_html.

Качването на файла-архив можете да направите както през Файловия мениджър, така и с FTP клиентска програма.

Вижте още: FileZilla – Качване на сайт през FTP (българска версия)

2. След като сте качили архивния файл във вашия акаунт, достъпете файловия мениджър (File Manager).

Кликнете на „Файлов мениджър“ (ако използвате cPanel на английски език, избирате „File Manager„). Файловият мениджър се отваря в нов прозорец.

4. След като влезете в директорията, кликнете върху името на файла.

5. Кликнете на „Разархивиране“ и файлът ще се разархивира в текущата директория.

Ще се отвори нов прозорец, в който ви се предоставя подробна информация за това какво е разархивирано.

В зависимост какво съдържа архива, може да се появи една директория, в която ще се намира разархивираното съдържание. Възможно е и да се появят множество директории и файлове.

Некоректни права на файлове и директории, след разархивиране

В някои случаи, след разархивиране, файловете и директориите, които са били в архива, са с некоректни права на достъп (permissions).

За да работи коректно едно приложение на сървърите на СуперХостинг.БГ, директориите трябва да са с права 755, а файловете – с права 644.

Можете бързо и лесно да коригирате правата на файловете и директориите в хостинг акаунта през контролния панел cPanel от меню Fix Permissions by SuperHosting.

Обновена: 22.08.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още