https://help.superhosting.bg/files-in-wp.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Файлове в WordPress

WordPress
файлове, files, качване, upload, преглед, preview

През меню "Файлове" в WordPress може да се качват изображения, видео, аудио записи и файлове, които да ползвате във вашия блог. Това е особено удобно, когато един файл (например изображение или видео) ще се ползва на няколко места в сайта.

Файлове - Библиотека

Файлове в WordPress - Качени файловеОт меню "Файлове" -> "Библиотека" имате достъп до всички качени файлове. От тук можете да прегледате, редактирате, както и да изтриете файл или файлове. Имайте предвид, че ако изтриете даден файл той ще бъде премахнат от всички страници и/или публикации, в които се използва.

(1) Качване: Използвайте тази опция, за да качите нов файл/файлове. Зарежда се същата страница като меню Файлове -> Качване.
(2) Подредба на файловете в списъка - лист или мрежа (grid).
(3) Филтриране на файловете в списъка по определен критерии, по тип файл и/или дата.
(4) Търсене в списъка с файлове.

Файлове - Качване

Качване на файлове в WordPressЗа да качите файл достъпете от менюто "Файлове" -> "Качване". Стандартно файловете се качват посредством мулти-файлов мениджър за качване.

(1) Избор на файлове: Можете да качите файл/файлове като ги изберете от директория на вашия компютър. За да изберете повече от един файл използвайте клавиш Ctrl от клавиатурата, докато маркирате файловете.
(2) Пускане на файловете тук: Директно пускане на един или повече селектирани файлове, от предварително отворена (на вашия компютър)  директория с файлове.
(3) Индикатор за процеса по качване на файловете. Кликнете на Редактиране, за да видите URL адреса на файла и да редактирате данните му, кратко име, кратко описание и други.
(4) По подразбиране при качване на файлове се използва мулти-файлов мениджър в WordPress. В случай че възникне някакво затруднение при качването на файлове, може да опитате с мениджъра на браузъра. През този мениджър ще можете да качвате само по един файл, по едно и също време.
(5) Максималният размер на файл за качване се определя от зададените настройки на PHP (с директивите upload_max_filesize и post_max_size). Ако е необходимо да качите файл с по-голям размер, можете да увеличите стойностите на тези директиви през PHP Manager by SuperHosting в cPanel.

Качените файлове ще бъдат записани в директория /wp-content/uploads/, освен ако не сте маркирали опцията в Настройки -> Файлове: Организиране на качени файлове в директории по месец и година. Ако тази опция е активирана, файловете ще се подреждат в директории по месец и година.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
Даниела
Гост
Даниела

Здравейте,
Имам два въпроса:
1. Ако каченият файл е .jpg опцията „редактиране“ не е активна.
2. Качих файл .png. След „редактиране“ копирах адреса. Дава грешка 404.

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg