Файлове в WordPress

През меню Файлове (Media) в WordPress може да се качват изображения, видео, аудио записи и файлове, които да ползвате във вашия блог. Това е особено удобно, когато един файл (например изображение или видео) ще се ползва на няколко места в сайта.

Библиотека

От меню „Файлове“ » „Библиотека“ имате достъп до всички качени файлове. От тук можете да прегледате, редактирате, както и да изтриете файл или файлове. Имайте предвид, че ако изтриете даден файл той ще бъде премахнат от всички страници и/или публикации, в които се използва.

Файлове в WordPress - Качени файлове

(1) Качване: Използвайте тази опция, за да качите нов файл/файлове. Зарежда се същата страница като меню Файлове -> Качване.
(2) Подредба на файловете в списъка – лист или мрежа (grid).
(3) Филтриране на файловете в списъка по определен критерии, по тип файл и/или дата.
(4) Търсене в списъка с файлове.

Качване

За да качите файл достъпете от менюто „Файлове“ » „Качване„. Стандартно файловете се качват посредством мулти-файлов мениджър за качване.

Качване на файлове в WordPress

(1) Избор на файлове: Можете да качите файл/файлове като ги изберете от директория на вашия компютър. За да изберете повече от един файл използвайте клавиш Ctrl от клавиатурата, докато маркирате файловете.
(2) Пускане на файловете тук: Директно пускане на един или повече селектирани файлове, от предварително отворена (на вашия компютър)  директория с файлове.
(3) Индикатор за процеса по качване на файловете. Кликнете на Редактиране, за да видите URL адреса на файла и да редактирате данните му, кратко име, кратко описание и други.
(4) По подразбиране при качване на файлове се използва мулти-файлов мениджър в WordPress. В случай че възникне някакво затруднение при качването на файлове, може да опитате с мениджъра на браузъра. През този мениджър ще можете да качвате само по един файл, по едно и също време.
(5) Максималният размер на файл за качване се определя от зададените настройки на PHP (с директивите upload_max_filesize и post_max_size). Ако е необходимо да качите файл с по-голям размер, можете да увеличите стойностите на тези директиви през PHP Manager by SuperHosting в cPanel.

Качените файлове ще бъдат записани в директория /wp-content/uploads/, освен ако не сте маркирали опцията в Настройки -> Файлове: Организиране на качени файлове в директории по месец и година. Ако тази опция е активирана, файловете ще се подреждат в директории по месец и година.

Обновена: 06.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още