1. Начало
  2. Хостинг
  3. PHP
  4. Как да променя стойността за max_execution_time?

Как да променя стойността за max_execution_time?

Понякога за изпълнението на php скриптове е необходимо повече време от стандартно определената стойност. Съобщението, което може да се появи, е следното:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/<cpanel_name>/public_html/your-script.php on line XX.

При всички Linux хостинг планове промяната на директивата max_execution_time може да бъде направена през "PHP Manager by Superhosting".

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете "PHP Manager by SuperHosting". В секцията "Промяна на PHP директиви" ще се зареди следния прозорец:

Срещу всяка от директивите има падащо меню, чрез което можете да изберете желаната стойност. След избор на бутона "Запази" стойността ще бъде променена за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в хостинг акаунта.

Промяна на PHP директивите, за директория в хостинг акаунта, за която е активирана отделна PHP версия, може да се извърши в конфигурационния ini файл за PHP директивите. Вижте повече информация в раздел "Конфигурационен ini файл за PHP директивите" в статията: Как да редактирам собствен php.ini файл?

Обновена: 30.10.2012

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още