1. Начало
  2. Хостинг
  3. PHP
  4. Как да увелича паметта за php скриптове (memory_limit)?

Как да увелича паметта за php скриптове (memory_limit)?

Съдържание

Понякога за изпълнението на php скриптовете е необходима повече памет от стандартно зададената стойност. Съобщението, което може да се появи, при недостиг на памет, е следното:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 64 bytes) in /home/<cpanel_name>/public_html/your-script.php on line XX.

Увеличаването на паметта за PHP може да се извърши през cPanel » PHP Manager by SuperHosting.

PHP Manager by SuperHosting

Промяна на PHP директивиПри всички хостинг планове промяната на директивата memory_limit може да се извърши през "PHP Manager by Superhosting".

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете "PHP Manager by SuperHosting". В секцията "Промяна на PHP директиви" ще се зареди следния прозорец:

Срещу всяка от директивите има падащо меню, чрез което можете да изберете желаната стойност. След кликване на бутона "Запази" стойността ще бъде променена за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в него.

Промяна на PHP директивите, за директория в хостинг акаунта, за която е активирана отделна PHP версия, може да се извърши в конфигурационния ini файл за PHP директивите. Вижте повече информация в раздел "Конфигурационен ini файл за PHP директивите" в статията: Как да редактирам собствен php.ini файл?

Обновена: 09.10.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още