1. Начало
  2. Хостинг
  3. Управление на хостинг акаунт (cPanel)
  4. cPanel приложения
  5. PHP
  6. Как да увелича паметта за PHP скриптовете (memory_limit)?

Как да увелича паметта за PHP скриптовете (memory_limit)?

Понякога за изпълнението на PHP скриптовете е необходима повече памет от стандартно зададената стойност в директивата memory_limit. Съобщението, което може да се получи при недостиг на памет, е:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 64 bytes) in /home/cpuser/public_html/your-script.php on line XX.

Увеличаването на паметта за PHP може да се извърши през cPanel » PHP Manager by SuperHosting.

PHP Manager by SuperHosting

Промяна на PHP директиви

При всички хостинг планове промяната на директивата memory_limit може да се извърши през „PHP Manager by SuperHosting„.

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете „PHP Manager by SuperHosting“ – раздел „Промяна на PHP директиви„.

Срещу всяка от директивите има падащо меню, от което можете да изберете желаната стойност. След избор на бутона „Запази„, стойността ще бъде променена за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в хостинг акаунта.

Бележка: Ако сайтът е WordPress и след увеличаване на memory_limit продължите да получавате същото съобщение за грешка, проверете дали в wp-config.php е добавена директивата „WP_MEMORY_LIMIT“. Можете да добавите тази директива и да посочите максималната памет за PHP като стойност: define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' );

Промяна на PHP директивите за директория в хостинг акаунта, за която е активирана отделна PHP версия, може да се извърши в конфигурационния ini файл за PHP директивите. Вижте повече информация в раздел „Конфигурационен ini файл за PHP директивите“ в статията: Как да редактирам собствен php.ini файл?

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още