https://help.superhosting.bg/posts-categories-pages-in-wp.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Основни понятия в WordPress - публикация, категория, страница

WordPress
страници, публикации, категории, pages, posts, categories

При разработването на сайт в системата WordPress е възможно изработването на страници (1), публикации (2) и категории (3), в които ще се разположи и публикува съдържание.

1) Страниците (Pages) и подстраниците представляват статично съдържание, което най-често се асоциира с основното меню на сайта както и с допълнителни бутони за визуализирането им. Възможно е и създаването на страници, които визуализират статични статии или обхващат част от публикациите (най-актуални, най-често посещавани и др.). Създаването на страници е важна част от изработката, но не е препоръчително да са твърде голям брой. Няколко страници са достатъчни за изграждане на структурата на сайта.

Създаване на страници (Pages)

2) Публикациите (Posts) предоставят възможност за периодично публикуване на статии, материали, оферти и друга информация. Възможно е информацията да бъде сортирана по групи (категории), според различни критерии - например по време, по посещаемост и други. Публикациите могат да са предварително изготвени и да се публикуват на сайта в точно определен времеви интервал.

Създаване на публикации (Posts)

3) Категориите и подкатегориите представляват звена от принадлежащи към тях публикации в зависимост от тематиката на публикациите. Категориите също могат да се сортират по важност, по номер, азбучен ред или други определящи критерии. Добра практика е да се изготви странично или друго меню от категории, чрез което се спомага навигирането между отделните публикации.

Създаване на категории (Categories)

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg