https://help.superhosting.bg/posts-categories-pages-in-wp.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Основни понятия в WordPress - публикация, категория, страница

WordPress
страници, публикации, категории, pages, posts, categories

При разработването на сайт в системата WordPress е възможно изработването на страници (1), публикации (2) и категории (3), в които ще се разположи и публикува съдържание.

1) Страниците (Pages) и подстраниците представляват статично съдържание, което най-често се асоциира с основното меню на сайта както и с допълнителни бутони за визуализирането им. Възможно е и създаването на страници, които визуализират статични статии или обхващат част от публикациите (най-актуални, най-често посещавани и др.). Създаването на страници е важна част от изработката, но не е препоръчително да са твърде голям брой. Няколко страници са достатъчни за изграждане на структурата на сайта.

Създаване на страници (Pages)

2) Публикациите (Posts) предоставят възможност за периодично публикуване на статии, материали, оферти и друга информация. Възможно е информацията да бъде сортирана по групи (категории), според различни критерии - например по време, по посещаемост и други. Публикациите могат да са предварително изготвени и да се публикуват на сайта в точно определен времеви интервал.

Създаване на публикации (Posts)

3) Категориите и подкатегориите представляват звена от принадлежащи към тях публикации в зависимост от тематиката на публикациите. Категориите също могат да се сортират по важност, по номер, азбучен ред или други определящи критерии. Добра практика е да се изготви странично или друго меню от категории, чрез което се спомага навигирането между отделните публикации.

Създаване на категории (Categories)

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg