https://help.superhosting.bg/posts-categories-pages-in-wp.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Основни понятия в WordPress - публикация, страница, категория, етикет

WordPress
страници, публикации, категории, pages, posts, categories

При разработването на сайт в WordPress можете да поставяте информацията в различни контейнери (post types) - като стандартните такива са страница и публикация. А за подреждането и организирането на тези типове информация можете да ползвате категории и етикети.

Страница

Страниците (pages) и подстраниците представляват статично съдържание, което най-често се асоциира с основното меню на сайта. В менюто страниците може да се показват като бутони. Възможно е и създаването на страници, които показват списък с публикации (най-актуални, най-често посещавани и други). Създаването на страници е важна част от изработката на сайта, като в повечето случаи са малко на брой. Няколко страници са достатъчни за изграждане на структурата на сайта.

Създаване на страници (Pages)

Публикация

Публикациите (posts, статии) предоставят възможност за периодично публикуване на статии, материали, оферти и друга информация. Възможно е информацията да бъде сортирана по групи (категории), според различни критерии - например по време, по посещаемост и други. Публикациите могат да са предварително изготвени и да се публикуват на сайта в точно определен времеви интервал.

Създаване на публикации (Posts)

Категория

Категориите и подкатегориите групират публикациите в зависимост от тематиката на информацията в тях. Категориите също могат да се сортират по важност, по номер, азбучен ред или други критерии. Добра практика е да се изготви странично или друго меню от категории, чрез което се спомага навигирането между отделните публикации.

Създаване на категории (Categories)

Етикет

Етикетите (tags, тагове) може да се ползват за свързването на различни публикации, съдържащи информация, която е сходна по вторичен признак (смисъл, значение). Например две публикации може да имат един и същ етикет, но да се намират в различни категории. Както и две статии от една категория може да имат различни етикети. За разлика от категориите, етикетите нямат йерархична структура.

Етикети (Tags) в WordPress

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg