1. Начало
  2. Shopiko
  3. Shopiko – Често задавани въпроси

Shopiko – Често задавани въпроси

1. Нужни ли са някакви специални познания, за да си направя онлайн магазин с Shopiko?
Не са ви нужни специални умения. С Shopiko можете да направите свой собствен онлайн магазин бързо и лесно, само с няколко клика. Интуитивната работна среда е подходяща и за напълно начинаещи в създаването на онлайн магазини. Пробвай Shopiko безплатно за 14 дни!
2. Мога ли да тествам услугата?
Да, предоставяме 14 дневен тестови период, през който можете да тествате услугата и да създадете напълно функционален онлайн магазин и дори да започнете да продавате.
3. Ще се запази ли съдържанието на магазина, след изтичането на тестовия период?
Да, всичко, което въведете по време на тестовия период, ще бъде напълно запазено при преминаване на избрания от вас план и ще можете безпроблемно да продължите работата с вашия онлайн магазин.
4. Поръчката за ползване на Shopiko обвързва ли ме с договор за определен период?
Не, поръчката на тестови период или стандартен план на Shopiko не ви обвързва със срочен договор. Можете да избирате за какъв период искате да заплатите услугата и тя ще е активна за този период, без да се задължавате да ползвате услугата и занапред. При заплащане на по-дълъг период, получавате отстъпка от цената на услугата.
5. Ще мога ли да продавам през тестовия период?
Да, през тестовия период магазинът ще бъде напълно функционален и можете да започнете да продавате веднага.
6. Трябва ли да заплащам комисионни при реализирани продажби?
Не, единственото, което се заплаща, е абонаментът за услугата.
7. Трябва ли да заплащам допълнително за хостинг?
Не, хостингът е включен в цената на услугата.
8. Какви начини на плащане предлага Shopiko?
Клиентите на вашия магазин могат да избират най-удобния за тях начин на плащане – наложен платеж, банков превод, EasyPay, плащане с кредитни и дебитни карти чрез Stripe, myPOS, ePay, PayPal, Paysera, Webmoney, Борика, Trans.Card и дори плащане с биткойн през BitPay. Shopiko Ви позволява да избирате кои от методите за плащане да предложите на Вашите клиенти.

Ако вече сте регистриран(а) като търговец в ePay, EasyPay и PayPal, може да използвате тези регистрации и в Shopiko.
9. Вече имам онлайн магазин. Мога ли да прехвърля продуктите от него в Shopiko?
Предлагаме такава възможност. Свържете се с нашия търговски отдел, за да уточним подробностите.
10. Какво означава „собствен домейн“?
Собствен домейн означава да можете да асоциирате магазина си с домейн от типа www.mydomain.com или www.mydomain.bg и клиентите на магазина да го зареждат чрез този домейн.
11. Мога ли да ползвам собствен домейн?
Да, можете да прехвърлите магазина на свой собствен домейн. По време на тестовия период ще ви предоставим системен поддомейн, който да ползвате при въвеждането на информация. След изтичане на тестовия период можете да прехвърлите магазина на собствен домейн, като запазите цялото съдържание, което сте въвели. Регистрацията на домейна е отделна услуга и се предлага с допълнително заплащане.
12. Ще мога ли да ползвам имейл към домейна на моя магазин?
Да, в плановете има включени имейл кутии, завършващи с домейна на вашия магазин.
13. Мога ли да променя първоначално избрания от мен план на Shopiko?
Да, можете да промените избрания от вас план по всяко време. За целта, влезте във вашия клиентски профил в секция „Електронни магазини“ или се свържете с нашия търговски отдел.
14. Ще се загуби ли съдържанието на магазина, ако не заплатя навреме?
В случай че абонаментният план не бъде подновен до датата на изтичане, достъпът до администрацията на магазина ще бъде ограничен. Магазинът ще продължи да функционира и клиентите ще могат да правят поръчки в рамките на още 7 дни. Препоръчваме да подновите услугата в срок, за да не загубите достъп до управлението на магазина и вече въведената информация.
15. Колко продукти мога да въведа?
В зависимост от плана, който сте избрали, можете да въведете 50, 500 или неограничен брой продукти.
16. Има ли ограничение във вида на продуктите, които мога да продавам?
Можете да продавате всякакъв вид продукти, които не са забранени от закона, без ограничение.
17. Мога ли да въвеждам различни размери, цветове, видове и други опции към продуктите?
Имате възможност да разделяте продуктите в категории и да добавяте към тях различни параметри: цвят, размер, брой, тегло, материал и т.н.
18. Може ли да се удължи тестовият период?
В случай че 14-дневният тестов период не е бил достатъчен, за да се запознаете добре с услугата, свържете се с нас и ние с удоволствие ще удължим вашия тестови период.
19. Мога ли да добавям снимки в описанието на продуктите?
Да, към всеки продукт могат да се добавят 4 основни снимки. Допълнителни изображения могат да се добавят в текста към описанието. Добавянето се извършва с дръпване и пускане на желаното изображение в текстовия редактор.
20. Мога ли да добавям видео в описанието на продуктите?
Да, можете да добавите видео към всеки продукт. Необходимо е видеото да бъде качено в платформата за видео споделяне YouTube.com и да поставите линк към видеото в описанието на продукта. Видеото ще излиза и ще може да се гледа директно в страницата на продукта.
21. Трябва ли да имам регистрирана фирма, за да продавам онлайн?
Да, съгласно закона за електронната търговия трябва да имате регистрация като юридическо лице, за да можете да осъществявате търговска дейност.
22. Какви предимства ще имам ако продавам онлайн?
Интернет аудиторията е неограничена. Продавайки онлайн вие ще имате достъп до огромен брой потенциални клиенти, които могат да пазаруват от вашия магазин, дори без да излизат от своя дом или офис. Не сте ограничени нито от място, нито от време. Не пропускайте възможността, която ви предоставя развитието на уеб технологиите.
23. Необходимо ли е да имам офлайн магазин, за да продавам онлайн?
Не, не е необходимо. Онлайн магазинът е достатъчен сам по себе си. Много търговци извършват своята дейност само онлайн. Офлайн магазинът е допълнителен канал за продажби, където вашите клиенти могат да видят или пробват продуктите, които предлагате.
24. Може ли да се инсталира SSL сертификат на магазина?
Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още