1. Начало
  2. Хостинг
  3. Управление на хостинг акаунт (cPanel)
  4. cPanel приложения
  5. От къде мога да проследя статистиките за сайта?

От къде мога да проследя статистиките за сайта?

Контролният панел за управление на хостинг акаунта cPanel предлага различни възможности за разглеждане на статистиките на сайтовете в акаунта. След като се логнете в cPanel погледнете секция „Логове„.

Имате възможност при избор на „Последни посетители“ да видите последните 300 потребители, които са посетили сайтовете в акаунта.

В меню „Трафик“ можете да проследите какъв трафик е изразходвал вашият сайт. Тази функционалност показва месечния трафик и целия изразходван трафик, включително и HTTP, FTP, имейл.

През „Raw Access“ можете да свалите логовете за достъп през HTTP, HTTPS и FTP до хостинг акаунта. Логовете са архивирани (log.gz). След като свалите лог е необходимо да го разархивирате. След това можете да го отворите с текстов редактор (например Notepad++).

В „Логове на грешки“ са налични записи от уеб сървъра Apache за последните 300 съобщения за грешки. Показва се информация за IP адреса на посетителя и URL адреса на сайта. Статистиката може да бъде полезна например за откриване на липсващи файлове във вашия сайт.

AWStats“ представлява инструмент за статистика. Чрез много и най-различни графики можете да проследите посещенията за сайта за различни периоди от време (за ден, за месец и др.), възможност да се проследят кои са най-посещаваните страници, как потребителите са достигнали до сайта, информация за клиентските устройва на потребителите и др.

В „Потребление на ресурси“ можете да следите потреблението на сървърни ресурси от акаунта.

Обновена: 22.08.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още