https://help.superhosting.bg/smtp-settings-in-script.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

SMTP настройки за изпращaне на имейли чрез скрипт

SMTP AUTH
smtp, smtp settings, smtp настройки, смтп, изпращане на имейли през скрипт

При ползване на контактна форма, форма за регистрация или поръчки през вашия сайт, за да се получават съобщенията, е необходимо в системата да бъдат зададени настройки за изпращане на имейли. Поддържат се различни начини за изпращане на имейли, като например: посредством mail() функция, посредством SMTP и др.

В случай, че имейлите ще се изпращат през SMTP, необходими са следните настройки:

1. Сървър/Хост:

domain.tld

или

server.superhosting.bg 

където domain.tld е името на вашия домейн, а server е името на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта.

В случай не сте сигурни какво е името на сървъра, можете да направите проверка в контролния панел cPanel. След като се логнете в контролния панел, вляво ще намерите секция "Информация", в която е налична основната информация за хостинг акаунта. Изберете линка "Expand stats" и срещу "Име на сървър" ще видите името на сървъра.

2. Порт:

25

Портът за изпращане е 25. Изпращане през алтернативен порт 26 се поддържа само за имейл клиент.

3. SMTP Authentication:

Да

Скриптът, който използвате за изпращане, е необходимо да поддържа SMTP аутентикация чрез потребителско име и парола.

4. Потребителско име:

Пълният имейл акаунт. Например:

info@domain.tld

Потребителското име е валиден имейл акаунт, който предварително сте създали в контролния панел cPanel. Подробни инструкции как да създадете имейл акаунт, можете да намерите на следния адрес:

Как да създавам e-mail акаунти?

5. Парола:

Паролата за въведения имейл акаунт.

6. Криптиране:

Не

Необходимо е да настроите некриптирана връзка.

След попълването на настройките, съобщенията ще се изпращат успешно.

Забележка: Ако желаете да използвате външен SMTP сървър, имайте предвид че от съображения за сигурност на сървърите ни за споделен хостинг са забранени следните портове за изходяща връзка към външен ресурс (машина):

SMTP - 25, 26
SMTP over SSL (TLS) - 465

Изпращането на писма може да се прави от всеки един SMTP сървър при различен от горепосочените портове. Единственото условие е ако SMTP сървъра изисква аутентикация, да бъдат въведени валидни потребителско име и парола.

В случай, че ползвате друг мейл сървър за получаване на пощата, за да изпращате имейли през SMTP сървър на СуперХостинг.БГ, не е необходимо да правите промени по MX записите. МX записите посочват къде да се получава пощата за един домейн. Няма проблем пощата да се получава на друг мейл сървър, а от хостинг акаунт при нас да се ползва SMTP сървър за изпращане на имейли посредством скрипт.

500px270px
SuperHosting.BG
  SMTP AUTH
 • Какво е мейл сървър (mail server)?
  Имейл сървър (или само мейл сървър), подобно на други сървъри в Интернет, е приложение, което е инсталирано на физически сървър и предоставя определена услуга. Мейл сървърът е виртуален пощенски офис, който... »
 • MS Outlook 2003 - SMTP AUTH
  Стартирайте Microsoft Outlook 2003 и изберете Tools -> Email Accounts... Изберете "View or change existing e-mail accounts" и натиснете бутон Next. Изберете съответния имейл акаунт (в примера your-domain.com) и натиснете Change. Натиснете бутон... »
 • Microsoft Outlook Express - SMTP AUTH
  Стартирайте MS Outlook Express и изберете Tools -> Accounts... В прозорец Internet Accounts изберете вашия имейл акаунт (в примера е използван domain.com). Натиснете бутон Properties. Натиснете табулатор Servers и цъкнете My server... »
 • MS Outlook 2002/XP - SMTP AUTH
  Стартирайте Microsoft Outlook 2002/XP и изберете Tools -> Email Accounts... Изберете "View or change existing e-mail accounts" и натиснете бутон Next. Изберете съответния имейл акаунт (в примера your-domain.com) и натиснете Change. Натиснете бутон... »
 • Mozilla Thunderbird - настройка за изходящ мейл сървър
  За да може да изпращате поща през сървъра на хостинг акаунта, където са създадени имейл акаунтите, трябва да активирате опцията за SMTP Authentication в имейл клиента. Стартирайте Mozilla Thunderbird и достъпете... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg