https://help.superhosting.bg/redis-cache.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Redis и поддръжка на Redis

Хостинг терминология
redis, redis manager, redis cache, redis db, redis кеш, redis ускоряване

Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане на данните и обектите им в паметта. По този начин се намаляват заявките, направени от приложението на сайта, към външни за него източници на информация, като базата данни или API.

За управление и съхранение на данните, Redis както и Memcached използва NoSQL модела ключ-стойност. Данните се записват в NoSQL бази данни, съществуващи в паметта на системата. Поддържа и запазване на състоянието на данните (persistence), като ги копира/записва на диска.

Redis, за разлика от Memcached, поддържа повече от един тип структури от данни. Освен обикновени символни низове, Redis може да работи с list, set, hash, HyperLogLog и други.

info-iconRedis се поддържа при планове СуперПро и СуперХостинг, както и на всички Managed VPS сървъри. Активира се с един клик в контролния панел cPanel -> Redis Manager by SuperHosting.

info-iconRedis може да бъде инсталиран и на услугите виртуален сървър и нает сървър, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg