https://help.superhosting.bg/redis-cache.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Redis и поддръжка на Redis

Хостинг терминология
redis, redis manager, redis cache, redis db, redis кеш, redis ускоряване

Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане на данните и обектите им в паметта. По този начин се намаляват заявките, направени от приложението на сайта, към външни за него източници на информация, като базата данни или API.

За управление и съхранение на данните, Redis както и Memcached използва NoSQL модела ключ-стойност. Данните се записват в NoSQL бази данни, съществуващи в паметта на системата. Поддържа и запазване на състоянието на данните (persistence), като ги копира/записва на диска.

Redis, за разлика от Memcached, поддържа повече от един тип структури от данни. Освен обикновени символни низове, Redis може да работи с list, set, hash, HyperLogLog и други.

info-iconRedis се поддържа при планове СуперПро и СуперХостинг, както и на всички Managed VPS сървъри. Активира се с един клик в контролния панел cPanel -> Redis Manager by SuperHosting.

info-iconRedis може да бъде инсталиран и на услугите виртуален сървър, нает сървър и Cloud услуги, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG
  Хостинг терминология
 • Какво е HTTP/2?
  HTTP/2 е новата версия на основния протокол за пренос на данни в Уеб - HTTP. HTTP/2 е с повишена производителност, понижено потребление на трафик и нова, оптимизирана организация на комуникацията... »
 • Какво е I/O, IOPS?
  I/O (Input/Output Operations) - входно-изходни операции. В сферата на компютърните технологии, комуникацията между две системи се осъществява чрез входно-изходни операции. Например, при устройствата за съхранение на данни, постъпващите към устройството... »
 • Какво е XML-RPC?
  XML-RPC е протокол за отдалечено изпълнение на операции. XML-RPC позволява две приложения, работещи на различни операционни системи и в различни среди, да комуникират помежду си през Уеб (по HTTP). Информацията, описваща... »
 • HTTP статус код - 301 (Moved Permanently) и 302 (Found)
  301 Moved Permanently и 302 Found са HTTP статус кодове, с които уеб сървърът отговаря на уеб клиентите и ботовете на търсещите машини, при опит да достъпят пренасочен уеб адрес. HTTP... »
 • Какво е CGI, FastCGI?
  CGI (Common Gateway Interface) е уеб технология и протокол, по правилата на който се извършва комуникацията между уеб сървър (HTTP сървър) и други външни приложения (например PHP). CGI разширява възможностите... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg