https://help.superhosting.bg/memcached.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Memcached и поддръжка на Memcached

Хостинг терминология
memcached, мемкеш, memcache

Memcached e свободен софтуер с отворен код (open source) и представлява система за кеширане на обекти в паметта. Първоначално е бил разработен от Danga Interactive за LiveJournal, но в днешно време се използва от много други сайтове. Memcached ускорява динамични уеб сайтове, чрез кеширане на данни и обекти в паметта, като намалява броя обръщения, които трябва да се направят към външен източник на данни (като например база данни или API).

info-iconMemcached се поддържа при планове СуперПро и СуперХостинг, както и на всички Managed VPS сървъри. Активира се в контролния панел cPanel - от меню "Memcached Manager by SuperHosting".

info-iconMemcached може да бъде инсталиран и на услугите виртуален сървър, нает сървър и Cloud услуги, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG
  Хостинг терминология
 • Какво е HTTP/2?
  HTTP/2 е новата версия на основния протокол за пренос на данни в Уеб - HTTP. HTTP/2 е с повишена производителност, понижено потребление на трафик и нова, оптимизирана организация на комуникацията... »
 • Redis и поддръжка на Redis
  Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане... »
 • Какво е I/O, IOPS?
  I/O (Input/Output Operations) - входно-изходни операции. В сферата на компютърните технологии, комуникацията между две системи се осъществява чрез входно-изходни операции. Например, при устройствата за съхранение на данни, постъпващите към устройството... »
 • Какво е XML-RPC?
  XML-RPC е протокол за отдалечено изпълнение на операции. XML-RPC позволява две приложения, работещи на различни операционни системи и в различни среди, да комуникират помежду си през Уеб (по HTTP). Информацията, описваща... »
 • HTTP статус код - 301 (Moved Permanently) и 302 (Found)
  301 Moved Permanently и 302 Found са HTTP статус кодове, с които уеб сървърът отговаря на уеб клиентите и ботовете на търсещите машини, при опит да достъпят пренасочен уеб адрес. HTTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg