https://help.superhosting.bg/ftps.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

FTPS - сигурна връзка през FTP с ползване на SSL/TLS

FTP
ftp, ftps, sftp, криптиране на ftp, сигурна връзка с ftp

Можете да осъществите сигурна, SSL криптирана, връзка при достъпването на хостинг акаунта през FTP. По този начин данните ви ще са защитени по време на предаването им в мрежата между вашия компютър и хостинг сървъра.

FTPS (File Transfer Protocol over SSL) е подобрение към FTP протокола, чрез което може да се осъществи криптирана връзка между FTP клиент и сървър, използвайки криптографските протоколи Transport Layer Security (TLS) и Secure Sockets Layer (SSL).

При този тип връзка се осъществява криптиране на двата канала (PROT P: Communication+Data encrypted) - канал за свързване и канал за данните.

Настройката за свързване в FTP клиента е същата, както при обикновената връзка, но се задава допълнително опцията - Encryption/Криптиране: Use explicit FTP over TLS if available (Изискване на FTP през явен TLS).

info-iconНа всички сървъри за Linux хостинг при СуперХостинг.БГ се поддържа сигурна връзка със сървъра през FTP - Еxplicit FTP over TLS.

За достъп посредством FTPS можете да използвате основния FTP потребител или допълнително създаден FTP потребител.

FTPS - Примерни данни за сигурна връзка със сървъра
Хост info-icon server.superhosting.bg
Порт 21
Протокол FTP
Криптиране Use explicit FTP over TLS if available (Изискване на FTP през явен TLS)
Потребител основният потребител за cPanel
или допълнително създаден (ftpuser@mydomain.com)
Парола паролата за този потребител
info-icon server - заменете с името на хостинг сървъра, на който се намира хостинг акаунта.

info-iconБележка: Имайте предвид, че след като се свържете за първи път, ще се появи нотификация за сертификата, при която трябва да изберете Доверяване на сертификата при бъдещи сесии и да потвърдите с OK.

info-iconЗа сигурна връзка с FTP сървъра може да се ползва и протокол SFTP - SSH File Transfer Protocol.

500px270px
SuperHosting.BG
  FTP
 • Промяна на паролата за FTP потребител (cPanel)
  Промяна на паролата може да се извърши през същото меню, през което е създаден FTP потребителя в cPanel -> FTP Акаунти. Най-долу на страницата, в раздел FTP Акаунти ще видите списък... »
 • FTP потребител за Addon домейн в cPanel
  В контролния панел cPanel има недокументирана функционалност, чрез която е възможно за достъп през FTP да се ползва FTP потребител съдържащ името на съществуващ Addon домейн. Стандартно, за да качите файлове... »
 • Качване на сайт през FTP с Dreamweaver CC 13.x
  Първото, което е необходимо да направите, е да добавите нов уеб сайт в Dreamweaver – стъпка 1 до 6. 1. Отворете Dreamweaver и изберете от главното меню Site -> Manage Sites… 2.... »
 • Connection closed by server with exitcode 128
  При всички Linux хостинг планове се предоставя SFTP достъп. Възможно е при работа по SFTP да се получи следното съобщение: Connection closed by server with exitcode 128 Причината за появата на съобщението се... »
 • 421 Too many connections (8) from this IP
  Понякога е възможно при работа с FTP клиент да се получи подобно съобщение: 421 Too many connections (8) from this IP Причината за това се дължи на опит от FTP клиента да... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg