Видове хостинг услуги

Всеки уебсайт има нужда от различни ресурси и параметри за своите онлайн проекти. За да работи една уеб страница, CMS приложение, CRMERP правилно и максимално добре, е необходимо да подберете и подходящото хостинг решение за неговото максимално добро представяне.

Най-общо можем да разделим видовете хостинг в следните групи:

SaaS хостинг

Хостинг услугите Сайт билдър и Shopiko (които са тип Software-as-a-Service) са най-подходящият вариант за бързо стартиране в уеб от всеки, който няма технически познания.

Споделен хостинг

Споделен хостинг – Базиран е на най-разпространената операционна система за уеб хостинг – Linux. При споделения хостинг може да избирате между различни планове с различни параметри.

При него Вие споделяте ресурсите на сървъра с другите потребители, разположени на него. Поради тази причина обикновено се препоръчва за стартиращи бизнеси, фирмени страници, лични блогове, CMS системи като WordPress, сайтове, които не изискват големи ресурси, за да работят коректно.

WordPress хостинг

Ако сте начинаещи в създаването на уебсайтове, то WordPress хостинг е добра опция за Вас. Това е лесна за употреба платформа, с която можете да създадете собствената си страница съвсем сами.

Reseller (реселър) хостинг

Реселър (reseller) хостинг е вид споделен хостинг (cPanel), при който клиентът има лимитиран достъп до приложението WHM (web host manager), през което може да създава собствени хостинг планове в рамките на конкретния реселър план, всеки със собствен cPanel за управление.

Тези персонализирани хостинг планове може да се продават на клиенти и по този начин собственикът на реселър хостинг може да развива бизнес под собствена марка за хостване на персонални сайтове, портфолио, брошури, Landing pages (рекламни страници), One page (една страница) сайтове др.

VPS хостинг (Managed VPS)

При управляемите виртуални сървъри (Managed VPS) получавате достъп до независим виртуален сървър, с инсталиран контролен панел (cPanel), денонощна техническа поддръжка и мониторинг. При Managed VPS е включен и регулярен бекъп на съдържанието на сървъра.

Администрацията на сървъра се осъществява от СуперХостинг.БГ.

VPS хостинг (Unmanaged VPS)

При виртуалните сървъри (VPS) имате на разположение собствена виртуална машина, на която можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система или софтуер като имате пълен root достъп.

VPS хостингът е с по-високи параметри в сравнение със споделения хостинг, но при него параметрите са фиксирани.

Препоръчваме използването на VPS при по-натоварени уеб сайтове с висока посещаемост, сайтове използващи технологии, които не могат да се използват на споделен хостинг, растящи бизнеси, онлайн базирани CRM и ERP системи.

Dedicated хостинг (нает сървър)

Нарича се още нает сървър или dedicated сървър. При този вид хостинг наемате физически сървър с желани параметри, който най-точно да отговори на специфичните нужди на хостваните сайтове и услуги.

На него можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система, софтуер или да го разделите на отделни логически виртуални машини. В този случай, Вие отговаряте изцяло за неговото администриране и производителност.

Свържете се с екипа на СуперХостинг.БГ, за да Ви помогнем при избора на правилния хостинг план за Вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за нашите хостинг планове.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още