https://help.superhosting.bg/move-mails-with-cpanel.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Преместване на имейл кореспонденция чрез cPanel

Имейл (e-mail)
копиране на кореспонденция, move mails, copy mails, копиране на имейл, копиране на имейли, прехвърляне на имейл, прехвърляне на имейли, преместване на имейл, преместване на имейли, копиране на писма

Писмата в даден имейл акаунт представляват файлове, които са записани в определена системна директория в хостинг акаунта.

Прехвърлянето на имейл кореспонденция, от един cPanel хостинг акаунт в друг, представлява прехвърляне на файлове - сваляне на писмата от единия и качването им в другия хостинг акаунт.

За прехвърлянето следвайте следните стъпки: (1) създаване на имейл акаунтите, (2) сваляне на писмата и (3) качването им в другия хостинг акаунт.

1) Създаване на имейл акаунтите в новия хостинг акаунт

Всички имейл акаунти, които искате да прехвърлите, трябва първо да бъдат създадени в контролния панел cPanel на новия хостинг акаунт. Подробни инструкции как да създадете имейл акаунт можете да на намерите в статията:

Как да създавам e-mail акаунти?

2) Сваляне на писмата от стария хостинг акаунт

Преди да свалите писмата локално на вашия компютър, може да ги архивирате/компресирате в един единствен архивен файл. По този начин ще сваляте само един файл, вместо стотици или хиляди файлове.

Прехвърлянето на само един файл значително ще ускори процедурата по прехвърляне на мейл кореспонденцията.

Основната директория в хостинг акаунта за имейл съобщенията е /home/cpuser/mail.

В mail директорията ще видите поддиректории за всеки един от домейните, които са добавени в хостинг акаунта. А в тези директории за всеки имейл акаунт ще има поддиректория със съответното име.

Компресиране и архивиране на директорията с имейл кореспонденцията

Ако ще премествате цялата имейл кореспонденция за даден домейн, достъпете директория mail (1), маркирайте директорията на домейна (без да влизате в нея) (2) и от менюто на Файловия мениджър изберете Компресиране (3).

Изберете една от технологиите за архивиране/компресиране и след като системата приключи с действието ще имате един архивен файл, със същото име като директорията, но с добавено окончание на архив (4). Ако искате да преместите само определен имейл акаунт влезте в директорията на домейна и компресирайте само директорията на имейл акаунта.

Препоръчителният и най-удобен начин след това за сваляне и качване на архивния файл е през FTP.

FileZilla – Качване на сайт през FTP (българска версия)

Свържете се със стария хостинг акаунт по FTP и свалете локално архивния файл (4) на имейл кореспонденцията.

Ако премествате кореспонденция за няколко домейна може да изтеглите и цялата директория mail (или нейно архивно копие -> Компресиране).

3) Качване на писмата в новия хостинг акаунт

Свържете с новия хостинг акаунт по FTP, достъпете директория mail и ако там вече съществува директория със същото име на домейн, преименувайте я. Качете архивния файл в mail директорията и го разархивирайте там с опцията на Файловия мениджър - Разархивиране. След разархивиране ще се появи директория с името на домейна.

Тестване

След като сте изпълнили горепосочените стъпки, препоръчително е да достъпите имейл адресите от новия акаунт, за да се уверите дали имейл кореспонденцията се визуализира коректно. Ако домейнът все още не е насочен с DNS записи към новия акаунт, можете да използвате алтернативния адрес за достъп до уебмейл:

http://server.superhosting.bg:2095

или

https://server.superhosting.bg:2096

където server е името на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта.

В случай че не сте сигурни какво е името на сървъра, можете да направите проверка в контролния панел cPanel. След като се логнете в контролния панел  от менюто в ляво изберете Статистики. Кликнете на линка "Информация за сървъра и версии на софтуер", за да видите цялата информация, където ще намерите поле "Име на сървъра".

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg