https://help.superhosting.bg/mx-records.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Откъде да променя MX записите за домейна?

Контролен панел cPanel
домейн, MX запис, поща, получаване на поща, mail exchanger, промяна на MX

MX записи в cPanelПромяна на MX записите, за домейн добавен в cPanel, може да бъде направена от контролния панел cPanel на хостинг акаунта. След като влезете в панела е необходимо да изберете меню (Имейл) MX записи.

Ако има добавени повече от един домейн в хостинг акаунта, първо изберете домейн от падащото меню.

Ако има само един домейн в хостинг акаунта, ще се зареди директно прозорецът с настройките за MX записите.

info-iconБележка: При създаване на хостинг акаунта и добавяне на домейн, автоматично се създават MX записи и по подразбиране пощата се получава на имейл сървър при СуперХостинг.БГ.

Имейл маршрутизиране

Така изглеждат настройките по подразбиране. Вижте подробна информация за всяка възможна опция в статията: cPanel - Local, Backup и Remote Mail Exchanger.

Активната настройка за мейл услугата

info-iconВажно: По подразбиране са направени необходимите настройки за получаване на поща към този акаунт. Промяна е необходима само ако трябва пощата да се получава на друг мейл сървър, различен от хостинг акаунта. Задаването на грешна опция тук може да спре получаването на поща. Ако не сте сигурни коя опция да изберете, моля свържете с вашия администратор.

Добавяне на нов запис

Създаване на нов MX записЧрез тази форма можете да добавяте MX записи. В полето Приоритет въведете желания приоритет. Приоритетът е число от 0 до 65535, което при наличието на повече от един имейл сървър, определя кой ще се използва за основен. Най-високият приоритет е 0, а най-ниският - 65535.

В полето Дестинация е необходимо да се въведе валидно име на хост (например: mail.domain.com).

Технологичното време за опресняването на въведените MX записи е от 2 до 48 часа.

MX записи

MX записът в cPanel, който се създава по подразбиранеПо подразбиране съществува MX запис с приоритет 0, който указва, че сървърът, на който се намира хостинг акаунта, ще получава пощата към домейна (Локален мейл сървър).

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
 • Промяна на PHP версията за определена директория
  През PHP Manager в cPanel можете да променяте PHP версията за целия акаунт или за отделна директория. По-долу е описан начинът за ползване на различна PHP версия, за конкретна директория (сайт)... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg