https://help.superhosting.bg/mx-records.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Откъде да променя MX записите за домейна?

Контролен панел cPanel
домейн, MX запис, поща, получаване на поща, mail exchanger, промяна на MX

MX записи в cPanelПромяна на MX записите, за домейн добавен в cPanel, може да бъде направена от контролния панел cPanel на хостинг акаунта. След като влезете в панела е необходимо да изберете меню (Имейл) MX записи.

Ако има добавени повече от един домейн в хостинг акаунта, първо изберете домейн от падащото меню.

Ако има само един домейн в хостинг акаунта, ще се зареди директно прозорецът с настройките за MX записите.

info-iconБележка: При създаване на хостинг акаунта и добавяне на домейн, автоматично се създават MX записи и по подразбиране пощата се получава на имейл сървър при СуперХостинг.БГ.

Имейл маршрутизиране

Така изглеждат настройките по подразбиране. Вижте подробна информация за всяка възможна опция в статията: cPanel - Local, Backup и Remote Mail Exchanger.

Активната настройка за мейл услугата

info-iconВажно: По подразбиране са направени необходимите настройки за получаване на поща към този акаунт. Промяна е необходима само ако трябва пощата да се получава на друг мейл сървър, различен от хостинг акаунта. Задаването на грешна опция тук може да спре получаването на поща. Ако не сте сигурни коя опция да изберете, моля свържете с вашия администратор.

Добавяне на нов запис

Създаване на нов MX записЧрез тази форма можете да добавяте MX записи. В полето Приоритет въведете желания приоритет. Приоритетът е число от 0 до 65535, което при наличието на повече от един имейл сървър, определя кой ще се използва за основен. Най-високият приоритет е 0, а най-ниският - 65535.

В полето Дестинация е необходимо да се въведе валидно име на хост (например: mail.domain.com).

Технологичното време за опресняването на въведените MX записи е от 2 до 48 часа.

MX записи

MX записът в cPanel, който се създава по подразбиранеПо подразбиране съществува MX запис с приоритет 0, който указва, че сървърът, на който се намира хостинг акаунта, ще получава пощата към домейна (Локален мейл сървър).

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg