1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да генерирате отчет на клиентските данни в онлайн магазина?

Как да генерирате отчет на клиентските данни в онлайн магазина?

С отчетите по клиенти можете да генерирате подробни отчети, базирани на всички клиенти на онлайн магазина и техните данни, извършени поръчки и други. Можете да видите потребителите, които са направили само една поръчка, както и тези, които се завръщат в магазина и правят повече поръчки. Също така можете да проследите до кои градове най-често изпращате пратки, както и кои са потребителите, които генерират най-големи приходи.

Подробен отчет по клиенти

( 1 ) Предефинирани отчети. Тези отчети ви дават бърза справка за: Клиенти, Клиенти съгласни да получават имейли и Клиенти по град. В този списък ще се показват и отчетите, които са записани като „собствен отчет„.

Готови отчети по клиенти

( 2 ) Филтриране по… Данните в таблицата може да се филтрират по точно определена стойност на даден параметър. Например за да се покажат само клиентите от определен град, от падащото меню избирате Клиенти -> Град, кликвате в празното поле и избирате град от списъка. Всеки активен филтър се показва над таблицата.

Задаване на филтри

( 3 ) Групиране по… С тази опция може да се добави нова колона в таблицата, по параметъра на която да се подреждат данните. Можете да групирате по един или повече параметри. Примерни параметри: Фактура – ДДС номер, адрес на фирма…; Доставка – държава, град, телефон…; Клиент – адрес, п.код, град, имейл, име и други.

Групиране на данните по определен параметър

( 4 ) Колони. От бутон Колони можете да активирате или деактивирате показването на определени елементи към таблицата (Поръчки, Стойност продукти, Цена за доставка, Отстъпка, Общо, Последна поръчка).

Добавяне/премахване на колони от таблицата

( 5 ) Експорт. Генерираният отчет може да се изтегли във формат CSV или .xls (Excel).

( 6 ) Print. Опция за принтиране на отчета.

( 7 ) Запази като собствен отчет. Можете да запазите филтрите, групирането и параметрите на отчета в собствен отчет. Така в бъдеще ще можете да го зареждате директно през опцията Предефиниран отчет.

Обновена: 21.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още