1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да вадите обобщен отчет от онлайн магазина?

Как да вадите обобщен отчет от онлайн магазина?

В обобщения отчет, в меню Отчети на онлайн магазина, ще видите информация за най-популярните продукти, графика за броя поръчки спрямо определен период от време и съотношение на реализирани/изоставени колички.

В отделните допълнителни раздели можете да достъпите подробни отчети по Поръчки, Продукти или Клиенти.

Обобщен отчет в Shopiko

( 1 ) Период. Данните в отчета ще се генерират според избрания период. Можете да изберете период – Днес, Вчера, Последните 3, 7, 14 или 30 дни, Този месец, Предишния месец, Всички или Избрани дати: от – до.

( 2 ) Поръчки. В графиката се показва броят поръчки спрямо избрания период, по дни, седмици, месеци. От визуалното представяне на данните можете да установите изменения в честотата и броя на поръчките в онлайн магазина.

В отделен отчет, в таб Поръчки, можете да видите допълнителна информация за поръчките и подробен отчет за тях, да филтрирате или групирате данните. Както и да направите Експорт на отчета (Excel, CSV).

( 3 ) Топ продукти.  Списък с най-продаваните продукти. Показват се по подразбиране топ 5 продукта. При кликване на „пълен списък“ ще се отвори отчет Поръчки.

Изоставени колички

Изоставени колички и Реализирани поръчки

Графика на съотношението на изоставените колички и реализираните поръчки за избрания период.

Можете да достъпите опцията „Изоставени колички“ (известна още като „Аbandoned carts“) в меню „Поръчки“ в административния панел на онлайн магазина. Тази опция генерира и систематизира информация за клиенти, които са започнали поръчка (добавили са продукти в количката, въвели са своите данни), но така и не са натиснали бутон „Поръчай“.

След като достъпите „Изоставени колички“ ще видите списък с изоставените поръчки.

За всяка от тях, в детайли, можете да видите информация за контакт, избраните продукти и всяка друга информация, която потребителят е въвел.

Обновена: 20.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още