https://help.superhosting.bg/wordpress-page-how-to-show-it-on-the-site.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

След като създам страница в WordPress, как да я покажа на сайта?

WordPress
wordpress pages, wordpress page, wp pages, wp page, wordpress страница, wp страница, wordpress страници, wp страници

Създадени страници в WordPress, които ще бъдат в менюто на сайтаСлед като създадете и публикувате страница в WordPress, тя няма да се покаже автоматично на сайта.

В административния панел на WordPress, в меню Страници, можете да видите статуса на страницата като "Публична". Въпреки това, когато я потърсите в сайта няма да можете да я откриете.

Това е така, защото първо трябва да зададете къде точно искате страницата да се показва на сайта, дали ще е бутон в менюто, линк в страничната лента или друго.

Най-често страниците се използват като елементи от основното меню, например страница за Контакт, За нас, Услуги и други.

В зависимост от това къде и как желаете да се показва страницата на вашия сайт, има няколко варианта за настройка.

Страницата ще е началната страница за сайта (Начало)

wordpress-after-page-is-created-set-as-index-page-01-2Страницата може да се зарежда като начална страница за сайта. Това е съдържанието, което се зарежда при достъп до сайта, първото нещо което потребителите виждат. Настройката се извършва през меню Настройки » Четене.

След като страницата е готова и публикувана, достъпете Настройки -> Четене. Маркирайте опцията Статична страница и от падащото меню Начална страница: изберете готовата страница.

Страницата ще е елемент от менюто на сайта

Страницата е добавена в менюто на сайтаСтраницата може да се добави като елемент към менюто на сайта.

Настройката се извършва през Менюта в WordPress.

След като имате създадено меню, добавете в него страницата като я маркирате от панела вляво.

Елементите в менюто може да се подреждат в йерархична структура, тоест страницата може да е подменю.

Тази подредба в менюто се ползва често, например страница За нас може да има подменю (подстраница) История, Цели или друго.

Страницата е в списък, който се показва на сайта

Списък със страниците, добавен чрез джаджа СтранициАко искате всички страници да се показват като списък на сайта, достъпете меню Външен вид » Джаджи и активирайте джаджата Страници.

Можете да сортирате списъка по заглавие, ред или идентификатор (номер на страницата). От списъка може да се изключат определени страници, чрез въвеждане на техния идентификатор.

Всяка ново-създадена страница ще бъде добавена автоматично към списъка.

Страницата ще показва публикации (Новини)

На страницата Новини ще се листват публикациитеДруга цел на страницата може да е, за да показва / листва списък с публикациите в сайта.

Настройката се извършва през меню Настройки » Четене.

Тази опция може да се ползва за показване на новини или публикации в сайта, достъпни на собствена страница, например страница Новини.

Страницата е галерия с изображения

В WordPress можете да ползвате вградената функционалност за създаване на галерия. За да вмъкнете галерия в дадена страница, изберете опцията за вмъкване на изображение "Добавяне на файл", след това кликнете на таб Създаване на галерия. В галерията можете да добавите вече качени изображения, или на момента да качите нови.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
Цветанка Христова
Гост
Цветанка Христова

Здравейте,
по погрешка публикувах сайта, който още е работен вариант и сега всеки може да види работната версия.
Дали има опция пак да върна изображението със суперхостиг или някакво друго, което да показва,че в момента сайта се прави и да не се вижда сегашния работен вариант?
Благодаря!

Цветанка
Гост
Цветанка

Здравейте,
Аз пък имам проблем със страниците в моят сайт. Сложих ги в менюто и когато кликнеш за да влезеш в определена страница се изписва: „Oops! That page can’t be found.“ На чернова ги имам направени, но като ги публикувам изчезват.
Какво ще ме посъветвате да направя?

Диян
Гост
Диян

Здравейте бих искал да ви помоля за помощ
Упитах се да сменя темата и обърках някои неща
Можете ли да ми кажете на на главната страница в сайта да направя следното
1 да сложа категориите в лявата страна
2 по средата да сложа препоръчани под нея да сложа нови и под нея да сложа промоции
така си беше до преди малко но здраво оплесках нещата
Беше си примерно
Препоръчани и три обяви нови три обяви и така нататък сега ми седят само новите продукти
Ако някой може да помогне ще съм много благодарен

инж.Бойко Михайров
Гост
инж.Бойко Михайров

Здравейте!
Създадох категория с име „СЪВЕТИ“ с кратко име (съвети – трябва ли то да бъде изписано на латиница „saveti“ ) и съответно описание в полето. Като дам преглед на категорията ми излиза, че я няма налична. Като дам всички категории името и излиза. Споделих това с доста познати който сега си правят сайтове. Само един изказа съмнение, че това е защото категорията е празна. но не мажа са ми каже как да вкарам нещо в нея за да не е празна. Ако това е вярно Вие може ли да ми кажете как да вкарам в категорията – статия, публикация или страница.
Предварително БЛАГОДАРЯ.

Диана Терзийска
Гост
Диана Терзийска

Здравейте, при смяна на тема в WordPress и инсталиране на плъгин за английска версия на сайта имам следните два проблема:
Имам създадени и публикувани страници в сайта, но за съжаление не ги виждам в меню „страници“ и не знам от къде да правя промени в тях.
Втория ми проблем е началната страница (кликване на логото) не виждам от къде мога да коригирам смяна на логото и изгледа.

Благодаря предварително.

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg