https://help.superhosting.bg/wordpress-page-how-to-show-it-on-the-site.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

След като създам страница в WordPress, как да я покажа на сайта?

WordPress
wordpress pages, wordpress page, wp pages, wp page, wordpress страница, wp страница, wordpress страници, wp страници

Създадени страници в WordPress, които ще бъдат в менюто на сайтаСлед като създадете и публикувате страница в WordPress, тя няма да се покаже автоматично на сайта.

В административния панел на WordPress, в меню Страници, можете да видите статуса на страницата като "Публична". Въпреки това, когато я потърсите в сайта няма да можете да я откриете.

Това е така, защото първо трябва да зададете къде точно искате страницата да се показва на сайта, дали ще е бутон в менюто, линк в страничната лента или друго.

Най-често страниците се използват като елементи от основното меню, например страница за Контакт, За нас, Услуги и други.

В зависимост от това къде и как желаете да се показва страницата на вашия сайт, има няколко варианта за настройка.

Страницата ще е началната страница за сайта (Начало)

wordpress-after-page-is-created-set-as-index-page-01-2Страницата може да се зарежда като начална страница за сайта. Това е съдържанието, което се зарежда при достъп до сайта, първото нещо което потребителите виждат. Настройката се извършва през меню Настройки -> Четене.

След като страницата е готова и публикувана, достъпете Настройки -> Четене. Маркирайте опцията Статична страница и от падащото меню Начална страница: изберете готовата страница.

Страницата ще е елемент от менюто на сайта

Страницата е добавена в менюто на сайтаСтраницата може да се добави като елемент към менюто на сайта.

Настройката се извършва през Менюта в WordPress.

След като имате създадено меню, добавете в него страницата като я маркирате от панела вляво.

Елементите в менюто може да се подреждат в йерархична структура, тоест страницата може да е подменю.

Тази подредба в менюто се ползва често, например страница За нас може да има подменю (подстраница) История, Цели или друго.

Страницата е в списък, който се показва на сайта

Списък със страниците, добавен чрез джаджа СтранициАко искате всички страници да се показват като списък на сайта, достъпете меню Външен вид -> Джаджи и активирайте джаджата Страници.

Можете да сортирате списъка по заглавие, ред или идентификатор (номер на страницата). От списъка може да се изключат определени страници, чрез въвеждане на техния идентификатор.

Всяка ново-създадена страница ще бъде добавена автоматично към списъка.

Страницата ще показва публикации (Новини)

На страницата Новини ще се листват публикациитеДруга цел на страницата може да е, за да показва / листва списък с публикациите в сайта.

Настройката се извършва през меню Настройки -> Четене.

Тази опция може да се ползва за показване на новини или публикации в сайта, достъпни на собствена страница, например страница Новини.

Страницата е галерия с изображения

В WordPress можете да ползвате вградената функционалност за създаване на галерия. За да вмъкнете галерия в дадена страница, изберете опцията за вмъкване на изображение "Добавяне на файл", след това кликнете на таб Създаване на галерия. В галерията можете да добавите вече качени изображения, или на момента да качите нови.

500px270px
SuperHosting.BG

4
Коментари

avatar
2 дискусии
2 отговори към коментарите
1 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
3 коментирали
СуперХостинг.БГЦветанкаЦветанка Христова последно коментирали
  Абониране  
Уведоми ме при
Цветанка Христова
Гост

Здравейте,
по погрешка публикувах сайта, който още е работен вариант и сега всеки може да види работната версия.
Дали има опция пак да върна изображението със суперхостиг или някакво друго, което да показва,че в момента сайта се прави и да не се вижда сегашния работен вариант?
Благодаря!

СуперХостинг.БГ
SH
СуперХостинг.БГ

Здравейте,

Веднага можете да скриете сайта от случайните посетители, като активирате „режим на разработка“. Този режим се активира най-бързо и лесно с допълнителния плъгин „WP Maintenance Mode„.

Докато сайтът е в режим на разработка, само вие можете да го виждате и да работите с него, след като се логнете в администрацията му. Всички останали посетители на сайта ще виждат страница със съобщение, което вие можете да зададете.

Поздрави!

Цветанка
Гост
Цветанка

Здравейте,
Аз пък имам проблем със страниците в моят сайт. Сложих ги в менюто и когато кликнеш за да влезеш в определена страница се изписва: „Oops! That page can’t be found.“ На чернова ги имам направени, но като ги публикувам изчезват.
Какво ще ме посъветвате да направя?

СуперХостинг.БГ
SH
СуперХостинг.БГ

Здравейте,

Първото, което ви препоръчваме да извършите в този случай, е да проверите настройките за постоянните адреси в сайта. Самата страница вътрешно си има системен адрес, чрез който WordPress я различава и намира, но след като страницата бъде публикувана, тя получава уеб адрес, според зададените настройки в Настройки » Постоянни връзки.

Проверете в адресната лента на уеб браузъра какъв е адреса на страницата, за която получавате съобщението „Oops! That page can’t be found.“ След това сравнете настройките за постоянните адреси, дали точно така трябва да изглеждат или има разминаване с настройките и това, което виждате като адрес.

В случай че има разминаване в настройките/уеб адресите и продължавате да срещате описания проблем, проверете съдържанието на файла .htaccess. Този файл трябва да се намира в основната директория за сайта и трябва да съдържа следните правила:

# BEGIN WordPress

 RewriteEngine On
 RewriteBase /
 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
 RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
 RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

Ако не откривате файл .htaccess, създайте един и поставете в него посочените по-горе правила.

В случай че продължите да срещате затруднение с настройките на постоянните адреси в WordPress, за да можем да извършим подробна техническа проверка, ще ви помолим да ни изпратите запитване до support@superhosting.bg. В запитването посочете кой е сайта, коя е проблемната страница и всякаква друга допълнителна информация, която ще ни помогне при проверката.

Поздрави,
Мадлена

Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg