https://help.superhosting.bg/wordpress-page-how-to-show-it-on-the-site.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

След като създам страница в WordPress, как да я покажа на сайта?

WordPress
wordpress pages, wordpress page, wp pages, wp page, wordpress страница, wp страница, wordpress страници, wp страници

Създадени страници в WordPress, които ще бъдат в менюто на сайтаСлед като създадете и публикувате страница в WordPress, тя няма да се покаже автоматично на сайта.

В административния панел на WordPress, в меню Страници, можете да видите статуса на страницата като "Публична". Въпреки това, когато я потърсите в сайта няма да можете да я откриете.

Това е така, защото първо трябва да зададете къде точно искате страницата да се показва на сайта, дали ще е бутон в менюто, линк в страничната лента или друго.

Най-често страниците се използват като елементи от основното меню, например страница за Контакт, За нас, Услуги и други.

В зависимост от това къде и как желаете да се показва страницата на вашия сайт, има няколко варианта за настройка.

Страницата ще е началната страница за сайта (Начало)

wordpress-after-page-is-created-set-as-index-page-01-2Страницата може да се зарежда като начална страница за сайта. Това е съдържанието, което се зарежда при достъп до сайта, първото нещо което потребителите виждат. Настройката се извършва през меню Настройки -> Четене.

След като страницата е готова и публикувана, достъпете Настройки -> Четене. Маркирайте опцията Статична страница и от падащото меню Начална страница: изберете готовата страница.

Страницата ще е елемент от менюто на сайта

Страницата е добавена в менюто на сайтаСтраницата може да се добави като елемент към менюто на сайта.

Настройката се извършва през Менюта в WordPress.

След като имате създадено меню, добавете в него страницата като я маркирате от панела вляво.

Елементите в менюто може да се подреждат в йерархична структура, тоест страницата може да е подменю.

Тази подредба в менюто се ползва често, например страница За нас може да има подменю (подстраница) История, Цели или друго.

Страницата е в списък, който се показва на сайта

Списък със страниците, добавен чрез джаджа СтранициАко искате всички страници да се показват като списък на сайта, достъпете меню Външен вид -> Джаджи и активирайте джаджата Страници.

Можете да сортирате списъка по заглавие, ред или идентификатор (номер на страницата). От списъка може да се изключат определени страници, чрез въвеждане на техния идентификатор.

Всяка ново-създадена страница ще бъде добавена автоматично към списъка.

Страницата ще показва публикации (Новини)

На страницата Новини ще се листват публикациитеДруга цел на страницата може да е, за да показва / листва списък с публикациите в сайта.

Настройката се извършва през меню Настройки -> Четене.

Тази опция може да се ползва за показване на новини или публикации в сайта, достъпни на собствена страница, например страница Новини.

Страницата е галерия с изображения

В WordPress можете да ползвате вградената функционалност за създаване на галерия. За да вмъкнете галерия в дадена страница, изберете опцията за вмъкване на изображение "Добавяне на файл", след това кликнете на таб Създаване на галерия. В галерията можете да добавите вече качени изображения, или на момента да качите нови.

500px270px
SuperHosting.BG

4
Коментари

avatar
2 дискусии
2 отговори към коментарите
1 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Цветанка Христова
Гост

Здравейте,
по погрешка публикувах сайта, който още е работен вариант и сега всеки може да види работната версия.
Дали има опция пак да върна изображението със суперхостиг или някакво друго, което да показва,че в момента сайта се прави и да не се вижда сегашния работен вариант?
Благодаря!

Цветанка
Гост
Цветанка

Здравейте,
Аз пък имам проблем със страниците в моят сайт. Сложих ги в менюто и когато кликнеш за да влезеш в определена страница се изписва: „Oops! That page can’t be found.“ На чернова ги имам направени, но като ги публикувам изчезват.
Какво ще ме посъветвате да направя?

Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg