1. Начало
  2. Хостинг
  3. Управление на хостинг акаунт (cPanel)
  4. cPanel архиви
  5. Възстановяване на сайт (файлове и/или база данни) от архив

Възстановяване на сайт (файлове и/или база данни) от архив

Възстановяването на съдържание в хостинг акаунта от бекъп е възможно по два начина:

  • Първият начин е автоматизирано възстановяване на избрано съдържание/база данни през инструментите в cPanel – Backup Manager или WordPress Manager.
  • Вторият начин е чрез ръчна обработка на геренериран и свален локално бекъп и ръчно качване на съдържанието в хостинг акаунта.

Автоматизирано възстановяване на данни от архив

В контролния панел cPanel за всички хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, можете да работите с архивите на хостинг акаунта през Backup Manager by SuperHosting.

С Backup Manager by SuperHosting можете бързо и лесно да извършите възстановяване на сайт, файлове, директории, бази данни или да свалите системен архив на хостинг акаунта.

С WordPress Manager by SuperHosting можете бързо и лесно да извършите възстановяване на WordPress сайт, файлове, директории, бази данни.

Съдействие по възстановяване на сайт от бекъп се предлага безплатно към хостинг планове СуперПро и СуперХостинг.

Ръчно възстановяване на данни от архив

Възстановяване на файлове и директории

Ако имате свален/записан архив на компютъра и желаете да възстановите информация от него, първо ще е необходимо да го разархивирате.

• Разархивирате файла cpaneluser.tar.gz.
• Има още един файл, който трябва да се разархивира – homedir.tar – където се съдържат файловете на хостинг акаунта (public_html). След като се разархивира файлът homedir.tar, ще се появи директорията public_html.

За да възстановите файловете на Вашия сайт, е необходимо да ги качите в хостинг акаунта през FTP. Информация как да качите файлове в акаунта през FTP, можете да намерите в статията Качване на сайт през FTP с FileZilla.

Възстановяване на бази данни

Ако имате свален/записан архив на компютъра и желаете да възстановите информация от него ще е необходимо първо да го разархивирате.

• Разархивира се файла cpaneluser.tar.gz.
• В разархивираната папка се намира директория mysql, където се съдържат базите данни (като .sql файлове).

За да възстановите базата данни на сайта, е необходимо да направите импорт на .sql файла.

Импорт на база данни може да се направи през контролния панел cPanel » phpMyAdmin.

Информация как можете да направите импорт на база данни може да намерите в тази статия: Импорт / експорт на база данни през phpMyAdmin

Ако базата данни е с много голям размер, инпортът на .sql файла може да се извърши през SSH: Импорт / експорт на база данни чрез SSH

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още