https://help.superhosting.bg/restore-site-from-backup.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Възстановяване на сайт (файлове и/или база данни) от архив

Backup (архив)
възстановяване на сайт, възстановяване на бекъп, възстановяване на файлове, възстановяване на данни, възстановяване на база данни, restore backup, restore files, restore db

В контролния панел cPanel на всички Linux хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, можете да работите с архивите на хостинг акаунта през Backup Manager by SuperHosting.

info-iconС Backup Manager by SuperHosting можете бързо и лесно да извършите възстановяване на сайт, файлове, директории, бази данни и да сваляте системен архив на хостинг акаунта.

info-iconСъдействие по възстановяване на сайт от бекъп се предлага безплатно към хостинг планове СуперПро и СуперХостинг.


Ръчно възстановяване на данни от архив

Възстановяване на файлове и директории

Ако имате свален/записан архив на компютъра и желаете да възстановите информация от него ще е необходимо първо да го разархивирате.
• Разархивира се файла cpaneluser.tar.gz.
• Има още един файл, който трябва да се разархивира – homedir.tar – където се съдържат файловете на хостинг акаунта (public_html). След като се разархивира файла homedir.tar, ще се появи директорията public_html.

За да възстановите файловете на вашия сайт е необходимо да ги качите в хостинг акаунта ползвайки FTP. Информация как да качите файлове в акаунта, можете да намерите в статията FileZilla – Качване на сайт през FTP (българска версия).

Възстановяване на бази данни

Ако имате свален/записан архив на компютъра и желаете да възстановите информация от него ще е необходимо първо да го разархивирате.
• Разархивира се файла cpaneluser.tar.gz.
• В разархивираната папка се намира директория mysql, където се съдържат базите данни (като .sql файлове).

За да възстановите базата данни на сайта е необходимо да направите импорт на .sql файла.

Импорт на база данни може да се направи през контролния панел cPanel -> phpMyAdmin.

Информация как можете да направите импорт на база данни може да намерите в тази статия: Импорт / експорт на база данни през контролен панел cPanel

500px270px
SuperHosting.BG
  Backup (архив)
 • cPanel Файлов мениджър - Архивиране на файл/директория
  Опцията за компресиране и архивиране във Файловия мениджър в cPanel, може да се ползва за създаване на архивно копие на файлове и директории. За да създадете архив първо достъпете Файловия мениджър... »
 • Backup Manager by SuperHosting
  В контролния панел cPanel на всички Linux хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, е възможно да работите с архивите на хостинг акаунта. През Backup Manager by SuperHosting можете да генерирате, свалите... »
 • Правите ли Backup (архив) на информацията на сървърите?
  Всички данни на клиентите се архивират в системни бекъпи, които се запазват на допълнителни Backup сървъри. Архивирането се извършва няколко пъти седмично. Минималният брой на системните бекъпи, които се съхраняват,... »
 • Генериране на пълен бекъп (full backup)
  През контролния панел cPanel, за управление на хостинг акаунти от СуперХостинг.БГ, можете да генерирате и свалите пълен бекъп на данните в хостинг акаунта. Препоръчително е да се генерира бекъп винаги преди... »
 • Сваляне на архив на Home директорията
  През контролния панел cPanel, на всички Linux хостинг планове, може да се свали архив на home директорията на хостинг акаунта. Home директорията съдържа всички директории и файлове на уеб сайтовете, както... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg