https://help.superhosting.bg/php-extension-activation.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на PHP модул/разширение в хостинг акаунта

PHP
php.ini, php extension php.ini, активиране на php модул, активиране на php разширение, php php.ini

Активиране на PHP модул през PHP Manager by SuperHosting

info-iconЗа улеснено активиране и деактивиране на PHP модули в хостинг акаунта може да използвате PHP Manager by SuperHosting, в контролния панел cPanel.

При всички Linux хостинг планове управлението на PHP модули може да се извърши през контролния панел cPanel -> "PHP Manager by SuperHosting" в секция Управление на PHP модули. След като се извърши редакция в PHP мениджъра, новите PHP настройки ще бъдат активни за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в хостинг акаунта.

Активиране на PHP модул чрез php.ini файл link-to-this-section

За ръчно активиране на PHP модул/разширение може да се ползва php.ini файл.

В зависимост от използвания протокол за обработка на PHP в хостинг акаунта, инструкциите за активиране се различават. Първо е необходимо да проверите какъв е протоколът - CGI или FastCGI.

За улеснение сме подготвили скрипт, който дава информация за протокола и инструкции за настройка на директиви и модули. Името на скрипта е php.php и можете да го свалите от тук. Качете скрипта в хостинг акаунта, в директорията на сайта, за който ще се извършват настройките. След това го стартирайте през уеб браузър по следния начин:

http://mysupersite.com/php.php

заменете mysupersite.com с името на вашия домейн

Хостинг акаунтът ползва FastCGI протокол за обработка на PHP

В home директорията на акаунта ще намерите системен php.ini файл с име php-fcgi.ini. Можете да го редактирате през файловия мениджър или чрез текстов редактор. Добавете в този файл следния ред:

php-fcgi.ini
extension=phpmodule.so
заменете phpmodule с името на PHP модула, който искате да активирате

info-iconВажно: За PHP модулите Zend Guard Loader и IonCube Loader този ред е различен и се променя спрямо активната PHP версия. От списъка с поддържани PHP модули можете проверите коректните редове за определени PHP модули.

За да може php-fcgi.ini файла да важи за хостинг акаунта, е необходимо това да бъде указано във файл php.fcgi.

Проверете дали в home директорията на акаунта има съществуващ файл с това име. В случай, че не е наличен, създайте го. Важно: Правата на файла php.fcgi трябва да са 755. Проверете дали във файла има следните редове и ако ги няма, то е необходимо да ги добавите:

php.fcgi
#!/bin/bash
DEFAULTPHPINI=/home/cpaneluser/php-fcgi.ini
exec /usr/bin/php -c ${DEFAULTPHPINI}
променете cpaneluser с потребителското име за контролния панел cPanel

За да влязат в сила промените за целия хостинг акаунт, проверете дали в .htaccess файл в home директорията има добавени следните редове. Ако ги няма, то е необходимо да ги добавите:

.htaccess
<IfModule mod_fcgid.c>
AddHandler fcgid-script .php
FcgidWrapper /home/cpaneluser/php.fcgi .php
</IfModule>
променете cpaneluser с потребителското име за контролния панел cPanel

След като сте извършили посочените действия, можете да проверите дали дадения PHP модул е активиран, като използвате функцията phpinfo().

Хостинг акаунтът ползва CGI протокол за обработка на PHP

В home директорията на акаунта ще намерите системен php.ini файл с име php.ini. Можете да го редактирате през файловия мениджър или чрез текстов редактор. Добавете в него следния ред:

php.ini
extension=phpmodule.so
phpmodule - променете с името на PHP модула, който искате да активирате;

info-iconВажно: За PHP модулите Zend Guard Loader и IonCube Loader този ред е различен и се променя спрямо активната PHP версия. От списъка с поддържани PHP модули можете проверите коректните редове за определени PHP модули.

Стандартно php.ini файла има действие само за директорията, в която се намира. За да важи за целия хостинг акаунт, проверете дали в .htaccess файл в home директорията има добавени следните редове. Ако ги няма, то е необходимо да ги добавите:

.htaccess
<IfModule mod_suphp.c>
suPHP_ConfigPath /home/cpaneluser/dir/php.ini
</IfModule>
променете cpaneluser с потребителското име за контролния панел cPanel

След като сте извършили посочените действия, проверете дали дадения PHP модул е активиран, като използвате функцията phpinfo().

info-iconБележка: Ако срещате затруднение с PHP настройките в хостинг акаунта, моля изпратете запитване към отдела по Техническа поддръжка на СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg