Как се активира PHP модул в хостинг акаунта?

Активирането на PHP модули в хостинг акаунт при СуперХостинг.БГ се извършва през контролния панел cPanel и инструмента PHP Manager by SuperHostingУправление на PHP модули.

След като се извърши редакция в PHP Manager, новите PHP настройки ще бъдат активни за целия хостинг акаунт и всички сайтове, разположени в хостинг акаунта.

Промяна на настройките за PHP модулите, за директория в хостинг акаунта, за която е активирана отделна PHP версия, може да се извърши в конфигурационния ini файл за PHP модулите. Можете да видите кой е този файл, като използвате phpinfo(). В списъка с настройки на PHP, проверете реда Additional .ini files parsed и стойността му (/home/cpuser/.sh.phpmanager/phpXX.d/phpXX.ini).

Активирането на модул в този файл се извършва, като се добави или разкоментира реда му:

extension=phpmodule.so

phpmodule – е името на PHP модула, който искате да активирате;

След като се извършат промени по ini файла, за да влязат в сила, ще е нужно да се рестартират PHP процесите. Това може да се извърши през Process Manager by SuperHosting.

За проверка, дали промените са влезли в сила, може да използвате php файл, съдържащ функцията phpinfo().

Вижте повече информация в раздел „Конфигурационен ini файл за PHP модулите“ в статията: 🔗 Как да редактирам собствен php.ini файл? | Help

Бележка: Ако срещате затруднение с PHP настройките в хостинг акаунта, моля изпратете запитване към отдела по Техническа поддръжка на СуперХостинг.БГ.

Обновена: 18.09.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още