https://help.superhosting.bg/caldav.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

CalDAV

Хостинг терминология
какво е caldav, caldav, стандарт caldav, интернет стандарт caldav

Какво е CalDAV?

CalDAV е интернет стандарт, чрез който е възможно да се достъпва специфична информация на отдалечен сървър, като календар и планирани задачи. CalDAV (Calendaring Extensions to WebDAV) е разширение към протокола - WebDAV.

С CalDAV е възможно един или повече клиенти да достъпват и променят специфичната информация на даден сървър. Тази информация се записва във формат iCalendar.

Приложения на CalDAV

CalDAV се поддържа в различни уеб приложения за достъп, управление и синхронизиране на календари и планирани задачи.

Пример за уеб приложения, които поддържат CalDAV, са ownCloud, Atmail, Horde и други.

Пример за десктоп приложение, което се инсталира от страна на клиента, за достъп през CalDAV до информацията на сървъра е Mozilla Thunderbird (с адон Lightening), OutlookDAV и други.

500px270px
SuperHosting.BG
  Хостинг терминология
 • Какво е HTTP/2?
  HTTP/2 е новата версия на основния протокол за пренос на данни в Уеб - HTTP. HTTP/2 е с повишена производителност, понижено потребление на трафик и нова, оптимизирана организация на комуникацията... »
 • Redis и поддръжка на Redis
  Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане... »
 • Какво е I/O, IOPS?
  I/O (Input/Output Operations) - входно-изходни операции. В сферата на компютърните технологии, комуникацията между две системи се осъществява чрез входно-изходни операции. Например, при устройствата за съхранение на данни, постъпващите към устройството... »
 • Какво е XML-RPC?
  XML-RPC е протокол за отдалечено изпълнение на операции. XML-RPC позволява две приложения, работещи на различни операционни системи и в различни среди, да комуникират помежду си през Уеб (по HTTP). Информацията, описваща... »
 • HTTP статус код - 301 (Moved Permanently) и 302 (Found)
  301 Moved Permanently и 302 Found са HTTP статус кодове, с които уеб сървърът отговаря на уеб клиентите и ботовете на търсещите машини, при опит да достъпят пренасочен уеб адрес. HTTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg