https://help.superhosting.bg/webdav.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какво е WebDAV?

Хостинг терминология
webdav

WebDAV (Web Distributed Authoring and Versioning) е протокол и разширение към протокола Hypertext Transfer Protocol (HTTP). WebDAV протоколът предоставя възможност за създаване, променяне и синхронизиране на файлове между отдалечен сървър и потребителско устройство.

info-iconWebDAV се поддържа на услугите виртуален сървър и нает сървър предоставяни от СуперХостинг.БГ.

WebDAV се използва от множество приложения, с които може отдалечено да се синхронизират и манипулират файлове, намиращи се на даден сървър.

Пример за такова приложение е ownCloud. ownCloud е собствен виртуален склад, в който можете да съхранявате, синхронизирате и публикувате онлайн вашите файлове, снимки, клипове, документи, календари, задачи, бележки и други. С ownCloud можете да управлявате и достъпвате вашите файлове от всяко ваше устройство.

Вижте как можете да инсталирате ownCloud на собствен VPS и как можете да достъпвате и синхронизирате вашите файлове.

Към WebDAV протокола има две специализирани разширения - CalDAV и CardDAV. CalDAV се използва специално за управление и достъп до споделени календари, а CardDAV за достъп до споделени адресни книги.

Споделени календари и адресни книги (CalDAV и CardDAV)

info-iconВсички клиенти на СуперХостинг.БГ могат да използват споделени календари 📆 и контакти 🗃️ с хостинг планове СуперПро и СуперХостинг и на всички Managed VPS планове.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg