https://help.superhosting.bg/webdav.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

WebDAV

Хостинг терминология
webdav

WebDAV (Web Distributed Authoring and Versioning)  е разширение на Hypertext Transfer Protocol (HTTP) и е създаден 1996 година. Протоколът предоставя възможност на потребители да създават, променят и преместват файлове директно на сървъра.

WebDAV се поддържа при ползването на виртуален сървър, нает сървър и Cloud услуги, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

WebDAV се използва от множество приложения, с които може отдалечено да се синхронизират и манипулират файлове, намиращи се на даден сървър.

Пример за такова приложение е ownCloud.

ownCloud е собствен виртуален склад, в който можете да съхранявате, синхронизирате и публикувате онлайн вашите файлове, снимки, клипове, документи, календари, задачи, бележки и други.

С ownCloud можете да управлявате и достъпвате вашите файлове от всяко ваше устройство.

Вижте как можете да инсталирате ownCloud на собствен Cloud VPS и как можете да достъпвате и синхронизирате вашите файлове.

500px270px
SuperHosting.BG
  Хостинг терминология
 • Какво е HTTP/2?
  HTTP/2 е новата версия на основния протокол за пренос на данни в Уеб - HTTP. HTTP/2 е с повишена производителност, понижено потребление на трафик и нова, оптимизирана организация на комуникацията... »
 • Redis и поддръжка на Redis
  Redis (REmote DIctionary Server) е проект с отворен код и подобно на Memcached, е инструмент за съхранение на данни. Използва се за ускоряване на зареждането на уеб сайтовете, чрез кеширане... »
 • Какво е I/O, IOPS?
  I/O (Input/Output Operations) - входно-изходни операции. В сферата на компютърните технологии, комуникацията между две системи се осъществява чрез входно-изходни операции. Например, при устройствата за съхранение на данни, постъпващите към устройството... »
 • Какво е XML-RPC?
  XML-RPC е протокол за отдалечено изпълнение на операции. XML-RPC позволява две приложения, работещи на различни операционни системи и в различни среди, да комуникират помежду си през Уеб (по HTTP). Информацията, описваща... »
 • HTTP статус код - 301 (Moved Permanently) и 302 (Found)
  301 Moved Permanently и 302 Found са HTTP статус кодове, с които уеб сървърът отговаря на уеб клиентите и ботовете на търсещите машини, при опит да достъпят пренасочен уеб адрес. HTTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg